12. TKG programına Kırım temsilcisi olarak katılan Mukhamed Ali Sulaymanov (sağ başta) iş ortakları ile birlikte  12 Ocak 2021 Salı günü  TOBB'u ziyaret etti.

Mukhamed Ali Sulaymanov Kazakistan’da   kamu ve özel sektör işbirliğinde çalışmakta olan Anti Enfeksiyonel İlaçlar  Bilim Merkezi tarafından geliştirilen veteriner ilaçları, dezenfektanlar ve yem katkı maddelerinin Türkiye’de tanıtılması ve  satılması işini üstlenmiş.

Hayvancılık sektöründe kullanılacak dezenfektan ve yem katkı malzemesinin Türkiye pazarında  tanıtılabilmesi için Bursa,  Kocaeli, Ankara, Konya ve Afyon'da  bir dizi görüşmeler yapmak üzere iş ortakları ile birlikte Türkiye'ye gelen  arkadaşımıza başarılar ve hayırlı işler diliyoruz.

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Mukhamed Ali Sulaymanov (solda) programa katıldığı dönemde alüminyum doğrama ve alüminyum dış cephe sistemleri, prefabrik iç ve dış sıhhi tesisat, şehir su  ve kanalizasyon şebekesi işleri yapan şirket sahibiydi. 


Aynı zamanda Uluslararası İş Geliştirme ve Yatırım Projeleri Merkezi'nin kurucusu ve başkanı olan Mukhamed Ali Sulaymanov (sağ başta) iletişim çağının ürünleri olan internet ve nano teknoloji konusundaki çalışmaları yakından izlemektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 8-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında  Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programına 21 ülke ve 3 özerk bölgeden 42 girişimci iştirak etmiştir.

Mukhamed Ali Sulaymanov,  100 yıl önce yaşamış olan ünlü düşünür Kırım Türkü, gazeteci, yazar ve eğitimci İSMAİL GASPIRALI konusunda yazmış olduğu deneme kitabında ve yapmış olduğu söyleşi programlarında, Kırım Türkleri'nin milli ideallerinin güçlendirilmesi için 21. yüzılın getirdiği son yeniliklerden ve internet olanaklarından yararlanmak gerektiği konusundaki görüşlerini ve önerilerini paylaşmıştır.

Bu konuda TKG web sayfasında yayınlanmakta olan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.