alt

12. TKG programına Kırım Özerk Cumuriyeti'ni temsilen katılan MUHAMED ALI SULAYMANOV  Bahçesaray'da bulunan Devlet-Saray'dan yayın yapan Canlı Radyo-TV kanalında 14 Ocak 2018 Pazar günü, sunucu NACİYE FEHMİ'nin konuğu oldu.

MUHAMED ALI SULAYMANOV  söyleşi programında; 100 yıl önce yaşamış olan ünlü düşünür Kırım Türkü, gazeteci, yazar ve eğitimci  İSMAİL GASPIRALI  görüş ve önerileri konusunda yazmış olduğu deneme kitabın içeriğini anlattı ve  "Kırım Türklerinin Milli  Ekonomisinin  Oluşturulması  ve 21. Yüzyıldaki İdeali ve Hedefleri" konusundaki görüşlerini paylaştı.

Türk dünyasındaki milli uyanış hareketlerinin büyük öncülerinden olan İSMAİL GASPIRALI 1851-1914 yılları arasında Kırım'ın Bahçesaray kentinde yaşamıştır. Gaspıralı Türk lehçelerinin, yabancı diller yerine birbirlerinden kelimeler alarak zenginleşmesini ve İstanbul Türkçesini esas alınarak ortak bir yazı diline kavuşulmasını sürekli savundu. Onun "Dilde, fikirde, işte birlik" sözü bugün de bütün Türk dünyasının ülkü ve ilkesi olmak değerindedir. Gaspıralı hem yazdı hem de yılmadan, usanmadan Türk dünyasını gezerek konferanslar verdi. Onun etkisinde yetişen gençler Türk dünyasının her yanında çeşitli gazeteler ve kitaplar yayımladılar.

İSMAİL GASPIRALI hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılmaktadır.

12. TKG programı üyesi MUHAMED ALİ SULAYMANOV'un Canlı Radyo kanalı ve televizyonunda yayınlanan söyleşisine ait video görüntüsüne bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

12. TKG programı katılımcısı MUHAMED ALI SULAYMANOV'un uzun çalışmalar sonucunda "Gaspıralı İle Sohbetim - Mansuri'nin Düşünce Defteri" adıyla yayınlanan kitabının içeriği ve  "Kırım Türklerinin güçlü olması" mesajı konusunda yapmış olduğu ve youtube'da yayınlanan diğer söyleşinin video görüntüsüne  bu linkten ulaşmak mümkündür.

Kırım Türklerinin milli birliğini güçlendirmek için özel çaba gösteren ve katkı yapan değerli arkadaşımız 12. TKG programı üyesi MUHAMED ALI SULAYMANOV'u  kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

alt

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi MUKHAMED ALI SULAYMANOV   Alüminyum doğrama ve alüminyum dış cephe sistemleri, prefabrik iç ve dış sıhhi tesisat, şehir su  ve kanalizasyon şebekesi işleri yapan şirket sahibidir. 

Uluslararası İş Geliştirme ve Yatırım Projeleri Merkezi'nin kurucusu ve başkanı olan MUKHAMED ALİ SULAYMANOV iletişim çağının ürünleri olan internet ve nano teknoloji konusundaki çalışmaları yakından izlemektedir.

TOBB tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programına Kırım'dan katılan MUHAMED  ALI SULAYMANOV  yazmış olduğu kitapta ve yapmış olduğu söyleşi programlarında, Kırım Türkleri'nin milli ideallerinin güçlendirilmesi için 21. yüzılın getirdiği son yeniliklerden ve internet olanaklarından yararlanmak gerektiği konusundaki görüşlerini ve önerilerini paylaşmıştır.

28 Şubat 2018  tarihinde  Radio Hayat'ın canlı yayınına katılan 12. TKG üyesi MUKHAMED ALI SULAYMANOV Kırım halkının çağdaş medeniyetler düzeyine çıkabilmesi için, yapılması gereken çalışmalar konusundaki göüş ve önerilerini paylaştığı söyleşi programının video görüntüsünü izlemek için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.