16. TKG programı katılımcısı Bakyt Degenbaev Kırgızistan  Cumhuriyeti Enerji ve Sanayi Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Kırgızistan'ın  resmi  haber ajansı Kabar 2 Nisan 2021 tarihli bülteninde bu atama haberini duyurdu. 

Değerli arkadaşımızı kutluyor, başarılar diliyor ve bu önemli görevinin ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin gelişmesine katkı yapacağına inanıyoruz. 


Bakyt Degenbaev  (sağda) Kırgızistan temsilcisi olarak 16. TKG programına katıldığı dönemde balık çiftliği işleten, balık yemi üreten ve balık yemi ticareti yapan şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapmaktaydı.

Bakyt Degenbaev, Yerel Üreticiler Derneği Başkanı olarak çok önemli projeler gerçekleştirdi. Kırgızistan genelinde üretim yapmakta olan tüm üreticileri kurduğu internet platformunda biraraya getirerek, firmaların tanıtımlarını yapmalarını sağladı. Değerli arkaadaşımız sadeece bir yıl içinde ülkenin en büyük internet ağını oluşturarak çok önemli bir başarıya imza atmıştır.

16. TKG üyesi Bakyt Degenbaev, Mayıs 2016'da, uzun yıllardan sonra, ilk kez "Yerli Mallar Geçit Töreni'nin gerçekleşmesini sağlamıştır. Ülkenin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmasından dolayı Kırgizistan Cumhuriyeti Başbakanı tarafindan "Onur Madalyası" ile ödüllendirilmiştir.

TKG web sayfamızda yayınlanan bu habere ulaşmak için  bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

25 Kasım - 5 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul’da düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na yirmi üç  ülke ve üç özerk bölgeden kırk sekiz iş insanı katılmıştır.