Ortak bir şirket kurarak Türkiye'de yatırım yapmak isteyen  22. TKG programı katılımcıları adına hareket eden üç kişilik proje girişim grubu üyeleri Bulgaristan'dan Gürsel İngilizov (sağdan 2.)  Azerbaycan'dan Elchin Babayev (sağdan 3.) ve Moldova'dan Vladimir Rotari (sol başta) 29 Ocak 2020 Çarşamba günü TOBB'u ziyaret etti.

22. TKG programı heyet başkanı  Gürsel İngillizov  (sağ başta) program sırasında, "ortak bir yatırım projesi geliştirilmesi" konusunu gündeme getirmiş ve  heyet üyeleri tarafından ayrıntılı olarak tartışılmasını sağlamıştı.  

Programdan kısa bir süre sonra Türkiye'de buluşan girişimci grup, Elchin Babayev (soldan 2.)  tarafından hazırlanan ön fizibiliteyi değerlendirmiş, Burdur, Antalya ve Uşak bölgesinde sahada incelemeler yaptıktan sonra Ankara'ya  gelerek TOBB'da   uzmanların katılımıyla bir  toplantı yaptı.  

Türkiye Odaalr ve Borsalar Birliği salonlarında konunun uzmanalrı ve TOBB  yöneticilerinin  katılımıyla gerçekleşen toplantıda; TKG üyelerinin katılımıyla çok ortaklı bir şirket kurulması, tarım sektöründe AB fonları ve T.C. destekleri kullanılarak sera yatırımı yapılması konuları değerlendirildi. 

Günün sonunda saha çalışmalarından ve toplantılardan elde edilen bilgilerin 22. TKG heyeti ile paylaşılmasına ve  projeye katılmak isteyenlerle birlikte Mart ayında İstanbul'da toplanarak, şirket kururluşunun başlatılması kararlaştırıldı.

Gürsel İngilizov (sağ başta), ayakkabı sektöründe faaliyet göstermektedir. Ingiliz Group LLC Firmasının sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Bulgaristan'daki 2 fabrikanın yanı sıra  İzmir'deki fabrika ile toplam 3 fabrikada  ayakkabı, kalıp, taban astarı ve jurdan taban üretmektedir.

Elchin Babayev (sağdan 2.) Baki Tekstil Fabrik firmasının sahibi ve üst düzey yöneticisidir.  Şirket, çorap, çamaşır ve iş giysileri imalatı yapılmaktadır. MUSİAD, ASK, MORSAL dernekleri üyesidir.

22. TKG programına Moldova'dan katılan Vladimir Rotari (sol başta) Bizim Art firmasının sahibidir. Serada üretim yapmaktadır. 

TKG üyeleri arasında bir ortak yatırım projesi geliştirilmesi için girişimlerde bulunan, emek harcayan değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, projenin başarılı olmasını diliyoruz.

TKG web sayfamızda yayınlanmakta olan sera yatırımı çalışmaları haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

TOBB tarafından 17-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara, Isparta, Burdur, Antalya ve İstanbul'da düzenlenen 22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na ondokuz ülkeden kırkdokuz katılımcı iştirak etmiştir.