Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 21. TKG programına Ukrayna'dan katılan  Anatolii Rybchuk eşi ve üç çocuğu ile birlikte Almanya'da yeni bir yaşama başladı.

21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Ukrayna'nın Liviv şehrinden katılan Anatolii Rybchuk Ukrayna-Rusya Savaşı başladığında 1 Mart 2022 tarihinde ailesi ile birlikte ülkemize gelerek, geçici olarak  İzmir'e yerleşmişti. Bir süre sonra koşulları değerlendirerek, Temmuz ayının ikinci yarısında Almanya'nın Baden-Baden şehrine  taşınmıştı.

Değerli arkadaşımıza ve aile üyelerine yeni yaşamlarında kolaylık ve esenlik diliyoruz.

Anatolii Rybchuk  programa katıldığı sırada, kuruyemiş üretimi ve toptan  ticareti yapan, emlak projeleri geliştiren, yatırım danışmanlığı konularında faaliyet göstermekteydi.  Ayrıca Ukrayna ve Türkiye Dostluk ve İşbirliği Derneği Başkanı ve TUİD-Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği  Vinnitsa bölgesi temsilcisi olarak görev yapmaktaydı.

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan Natalia Tymkovska-Tina Ti 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'e gitmek zorunda kaldı.

18. TKG üyesi Natalia Tymkovska-Tina Ti başkent Kiev'de Türk iş ortağı ile birlikte 2017 Eylülünde ANZAR adlı bir Türk lokantası açarak, Türk Mutfağına ait lezzetleri Kiev halkına sunmuştu. 

TKG web sayfamızda yayınlanmakta olan açılış haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 


18. TKG üyesi Natalia Tymkovska arkadaşımıza Berlin'deki yeni yaşamında kolaylıklar ve başarılar  diliyoruz.