21. TKG üyesi Anatolii Rybchuk  (soldan 2.)  işadamı arkadaşları ile birlikte  20 Mart 2022 Pazar günü düzenlenen DEVA Partisi İzmir il Kongresine katılarak, Genel Başkan  Ali Babacan ile tanıştı.

21. TKG programına Ukrayna'nın Liviv şehrinden katılan Anatolii Rybchuk  önceden tanıdığı arkadaşlarının desteği ile İzmir'de çeşitli etkinliklere katılarak, sosyal çevre ile iletişimini güçlendirmektedir.

Ukrayna-Rusya savaşı başladıktan sonra 1 Mart 2022 Salı günü eşi ve çocukları ile birlikte ülkemize ulaşan  Anatolii Rybchuk  İzmir'de  yeni bir yaşam ortamı kurmak için arayışlara başlamıştı.

Anatolii Rybchuk (sağda)  12-16 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen 2. İzmir Uluslararası Mülteci Film Festivali etkinliğinde  Norveçli sinema yönetmeni Mats Grorud ile tanıştı.

 2. İzmir Uluslararası Mülteci Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Anatolii Rybchuk  ve ailesinin savaş nedeniyle ülkemize gelmesi haberine bu linkten uzaklaşmak mümkündür. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 28 Nisan -11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Ukrayna'dan katılan  Anatolii Rybchuk  kuruyemiş üretimi ve toptan  ticareti yapan, emlak projeleri geliştiren, yatırım danışmanlığı yapan şirket sahibidir.

Anatolii Rybchuk Ukrayna ve Türkiye Dostluk ve İşbirliği Derneği Başkanıdır. TUİD-Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği  Vinnitsa bölgesi temsilcisidir.