21. TKG programına Ukrayna'dan katılan Anatolii Rybchuk (sol başta) 24 Şubat 2022 Perşembe günü  Rusya'nın saldırısı başlar başlamaz eşi ve üç küçük çocuğu ile karayolu ile Romanya'ya geçti. Yola devam ederek, 1 Mart 2022 Salı günü sabahı Edirne yakınlarındaki Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaştığında Türk Kızılayı tarafından karşılandı, sıcak yemek ve sıcak çay ile ağırlandı.

Değerli arkadaşımıza geçmiş olsun diyor,  ülkemizde ailesi ile  birlikte güvenlik içinde olacaklarını umuyoruz.

Savaşın bir an önce sona ermesini ve barışın egemen olmasını   diliyoruz.

Türkiye  Göç İdaresi ve Türk Kızılayı Kapıkule'de Ukrayna'dan gelecek mültecileri karşılamak için gerekli  hazırlıkları yapmıştı.

Türkiye sınırına gelen  mülteciler devlet görevlileri tarafından karşılanmaktadır. Ankara'daki Ukrayna Büyükelçiliği ve TC Dışişleri Bakanlığı birlikte çalışarak, Ukrayna'daki savaştan kaçan kadın ve çocukların BM Mülteciler Komiserliği koruması altına alınması için gerekli düzenlemeleri yapmaktadır.    

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 28 Nisan -11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Ukrayna'dan katılan  Anatolii Rybchuk  kuruyemiş üretimi ve toptan  ticareti yapan, emlak projeleri geliştiren, yatırım danışmanlığı yapan şirket sahibidir.

Anatolii Rybchuk Ukrayna ve Türkiye Dostluk ve İşbirliği Derneği Başkanıdır. TUİD-Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği  Vinnitsa bölgesi temsilcisidir.