Üniversite öğrenimini Türkiye'de yapmış olan Kırgızistan vatandaşları arasında işbirliği tesis etmek amacı ile 2009 yılında kurulmuş olan Egemendik Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri 3 Nisan 2012 tarihinde Türk Konseyi Genel Sekreteri  Büyükelçi Halil Akıncı’yı İstanbul'daki makamında ziyaret ettiler.

Egemendik Derneği kurucu başkanı ve 21. TKG programı heyet başkanı Ermek Omuraliev (soldan 2.), 15. TKG programı katılımcısıve Egemendik Derneği başkanı Erkinbek Djoroev (sağdan 2.) ve 16. TKG programı katılımcısı Mirbek Okenov (sağdan 3.)  görüşme sırasında derneğin faaliyetleri hakkında bilgi sunarak, proje bazlı iş birliği önerilerini anlattılar.

Türk Konseyi web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programlarına Kırgızistan'dan katılan değerli arkadaşlarımızı başarılı çalışmaları nedeniyle kutluyor, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirme yönündeki yoğun  çabaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.