2021 Ağustos ayında Taliban'ın Afganistan'ın yönetimini ele geçirmesi sürecinde aileleri ile birlikte İstanbul'a yerleşmiş olan 8. TKG programı katılımcısı Faridun İlham Amanullah - Feridun İlham (ortada) 14. TKG programı üyesi Mohammad Dauod Qayumi (solda) ve 22. TKG üyesi Mohammad Arif Sadri (sağda) sık sık bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yapmaktadır. 

Türkçe Konuşan Girişimciler Programlarına Afganistan'dan katılan Özbek kökenli TKG üyeleri  ülkelerindeki siyasi gelişmeler nedeniyle son yıllarda ailelerini Türkiye'ye yerleştirme çabası içinde oldular. Türkiye'deki ekonomik koşulların çok uygun olmaması nedeniyle ailesini Türkiye'de bırakan TKG üyeleri yarı zamanlı olarak Afganistan'daki  mevcut işlerini yürütmeye uğraşmaktaydı. 

Ancak son gelişmeler üzerine tüm işlerini, akrabalarını geride bırakarak, Türkiye'ye gelmek zorunda kalan TKG üyelerimiz ülkelerinin geleceğinden derin endişe duymaktadır.

Savaş ortamında, baskı altında  yaşamak zorunda kalan tüm insanlar için üzüntülerimizi belirtiyor, başta TKG üyelerimiz ve aileleri olmak üzere ülkesinde güvenlik tehdidi olan herkesin esenlik içinde yaşayacakları günlere ulaşılmasını diliyoruz. 

8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Faridun İlham Amanullah Afganistan Cumhurbaşkanlığı Yardımcısının ekibinde görev yapmaktaydı.

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Mohammad Dauod Qayumi Afganistan Beden Eğitimi ve Spor Genel Müdürlüğü Planlama Daire Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 

22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  üyesi Mohammad Arif Sadri Türkiye'den Afganistan'a ilaç ihraç eden şirketi sahibidir.