Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu faaliyetleri kapsamında 2 Eylül 2021 Perşembe günü Özbek heyet ile Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu üyeleri ve Türk firmaları istanbul'da TOBB binasında bir araya geldi.​

Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş Başkanı Osman Doğan Şahlan başkanlığında yapılan toplantıya, Özbekistan İhracatçılar Birliği CEO’su Alisher Isaev, Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan da katıldı.


Açılış konuşmalarının ardından, katılımcılar söz alarak firmaları ve faaliyet alanları ile ilgili bilgi verdiler. Daha sonra Türk ve Özbek firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşti. 

Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu, TOBB ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası (UZCCI) tarafından 2017 yılında kuruldu. Oda'nın Türkiye tarafı Başkan ve üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,  Özbekistan tarafı da UZCCI tarafından belirleniyor. Yıllık ekonomi zirveleri, ortak yönetim kurulu toplantıları, iş forumları, iş görüşmeleri ve Türkiye-Özbekistan ilişkilerini geliştirmeye dönük çalışmalar, Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu’nun ana çalışma alanlarını teşkil ediyor.​

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.


Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu, Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ile 24 Mart 2021 tarihinde sanal ortamda bir araya geldi. Görüşmede Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş-Başkanı Osman Doğan Şahlan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Özbekistan çalışmaları hakkında bilgi vererek, Büyükelçiye başarı dileklerini iletti.

TOBB web sayfasında yayınlanan  habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Özbekistan İhracatçılar Birliği Başkanı Muhtor Umarov ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren 15 firma temsilcisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Ercan Ata ve Meclis üyeleri ile 24 Şubat 2021 tarihinde TOBB'da bir toplantı gerçekleştirdi.​ ​

TOBB web sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu 1. Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı, Türk ve Özbek tarafının katılımlarıyla 16 Aralık 2020 tarihinde sanal ortamda gerçekleşti. Toplantıya, Türk Tarafı Eş Başkanı Osman Doğan Şahlan ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Dr. Adham Ikramov başkanlık etti. 

TOBB web sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Türk Tarafı üyeleri 16 Nisan 2020 tarihinde  video konferansla bir araya geldi. Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş-Başkanı Osman Doğan Şahlan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, KOVID-19 salgını çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Aynı zamanda, üyelerin görüş, öneri ve talepleri alındı.

TOBB web sayfasında yayınlanan  habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Özbekistan Cumhuriyeti Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Abdulaziz Akkulov ve beraberindeki heyetle 30 Mayıs  2019 tarihinde TOBB'da görüştü. Toplantıya, Özbekistan Cumhuriyeti Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkan danışmanı Sadık Badak da katıldı.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafındankurulan ‘Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Türk Tarafı 1. Toplantısı’ 20 Eylül 2019 tarihinde TOBB’da gerçekleştirildi.​

Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Şahlanlar Gıda San. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğan Şahlan, Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Başkanlığına; Ercan Bulut (Özbek Tük İşadamları Derneği) ve Uğur İlbey (Eryapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.) de Başkan Yardımcılıklarına seçildi.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Yatırım Komitesi iş birliğinde ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası faaliyetleri kapsamında 20 Aralık 2019 tarihinde  TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda Özbekistan Turizm Yatırım Forumu 2019 gerçekleştirildi.​​

Forumda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, Özbekistan'ın turizmde başarılı adımlar atacağını ve bu konuda Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.