5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Afganistan'dan katılan Zarif Rahmetoğlu (solda) arkadaşımızı 28 Aralık 2019 Cumartesi günü ziyaret ederek, 23 Aralık 2019 Pazartesi günü değerli babasını kaybetmiş olması nedeniyle kendisine ve aile üyelerine başsağlığı ve sabır diledik.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. TKG programı katılımcısı Zarif Rahmetoğlu (solda) inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Afganistan'da anahtar teslimi hastane projeleri gerçekleştiren HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır. 

Zarif Rahmetoğlu programa katıldığı sırada TİKA projelerinde yüklenicilik yapmaktaydı ve gerekli malzemeyi Dubai’den sağlamaktaydı. Kendi ifadesine göre; TKG programından sonra, Türkiye’deki potansiyeli yakından tanıyınca tüm satın almalarını ülkemizden yapmaya başlamış. Geçen yıllar içinde Afganistan’da bir kaç adet anahtar   teslim hastane yapmıştır.

Zarif Rahmetoğlu 2007 yılında ailesini de Türkiye’ye taşıyarak, Ankara-Öveçler’de ev ve iş yeri satın alarak yerleşmiştir. Türkiye’de de bazı inşaat projelerini yüklenici olarak üstlenmiştir. Ankara’da havaalanı yolunda bir enjektör fabrikası satın almıştır. Ayrıca bir ortak ile birlikte 3 yıl önce Almanya’da  hareketli hasta yatağı üreten  fabrikayı devralmıştır. Türkiye’ye ve bölge ülkelerine hasta yatağı pazarlamaktadır. Ayrıca Alanya'da 100 dönümlük alanda modern bir muz serası kurmuştur. Bu konuda TKG web sayfamızda yayınlanmakta olan habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Zarif Rahmetoğlu Ekonomi Kulubü  Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.