Kırgızistan'dan Avrasya İş Kulübü Genel Sekreteri ve 19. TKG üyesi Ulukman Bapaev (soldan 3.) ile Kırgızistan-Türkiye Tekstil Gelişirme Merkezi Koordinatörü ve 21. TKG programı katılımcısı Azamat Alymkulov (sol başta) 29 Kasım-4 Aralık 2021 tarihleri arasında Özbekistan'daki tekstil sektörünü incelemek üzere bir  çalışma ziyareti düzenledi.

Tekstil Geliştirme Merkezi yöneticisi ve 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Azamat Alymkulov (solda) konfeksiyon makineleri ve tekstil ticareti yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Egemendik Türkiye Mezunları Derneği ve Avrasya İş Kulübü üyesidir.

21. TKG üyesi Azamat Alymkulov Eskişehiri Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan Ulukman Bapaev (sağda)Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'de yaşamaktadır.  İstanbul'da bulunan Boğziçi Üniversitesi Turizm bölümü mezunudur. Turizm alanında faaliyet gösteren şirket ortağı ve üst düzey yöneticisidir.  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği ve Avrasya İş Kulübü üyesidir.

Kırgızistan tekstil grubu Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te ve Nemangan şehrinde 10'dan fazla  teskstil ve konfeksiyon fabrikasını ziyaret ederek, işbirliği koşullarını değerlendirdi.

27 Aralık 21019 tarihinde açılışı yapılan Kırgızistan-Türkiye Tekstil Geliştirme Merkezi, Türkiye mezunları tarafından oluşturulan Egemendik Derneği, Avrasya İş Kulübü ve TİKA desteği ile hayata geçmiştir.


Kırgızistan-Türkiye Tekstil Geliştirme Merkezi, Kırgızistan'da gelişmekte olan hazır giyim ve tekstil sektörüne Türkiye'den tecrübe paylaşımını koordine edebilmek üzere TİKA desteği ile kurulmuştur.

TKG web sayfasında yayınlanan Kırgızistan-Türkiye Tekstil Geliştirme Merkezi kuruluşu haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.