12. TKG programına Kırım'dan katılan Mukhamed Ali Sulaymanov (sağdan 2.)  İran'dan 15. TKG üyesi Mehrdad Saadat Dehghan  (sol başta)  İran'ın başkenti Tahran'da işbirliği görüşmesi yaptı.

12. TKG üyesi Mukhamed Ali Sulaymanov  genleşebilir polistren(EPS) ticaretinde yeni iş ortakalrı bulmak amacıyla 01 Ekim 2021 Pazartesi günü İran'ı ziyaret etmek istediğini belirterek, TKG üyelerimizle bağlantı kurmasında yardımcı olmamızı istemişti.

15. TKG üyesi Mehrdad Saadat Dehghan Kırımlı arkadaşımız Mukhamed Ali Sulaymanov ile yakından ilgilendi, akşam yemeğine davet etti. Konuğunun istediği bağlantıları kurabilmesi için birlikte  İsfahan ve Tebriz'e gitmeyi önerdi.

TKG Üyelerimiz arasında kurulan işbirliklerinden büyük memnuniyet duymaktayız. Arkadaşlarımıza hayırlı işbirliği diliyoruz.

TOBB tarafından Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Malatya şehirlerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  İran'dan katılan Mehrdad Saadat Dehghan (solda)  Petrol ürünleri alanında faaliyette bulunan, madeni yağ üretimi ve ticareti yapan şirketin sahibi ve üst düzey yönecticisidir.  Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası, İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası üyesidir. Ayrıca Petrol & Kimyasal Ürünler İhracatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Mukhamed Ali Sulaymanov (sağda) programa katıldığı dönemde alüminyum doğrama ve alüminyum dış cephe sistemleri, prefabrik iç ve dış sıhhi tesisat, şehir su  ve kanalizasyon şebekesi işleri yapan şirket sahibi olarak faaliyet gösteriyordu.

İlerleyen yıllarda Mukhamed Ali Sulaymanov edebiyat ve felsefe alanında yoğun çalışmalar yaparak, İsmail Gaspıralı hakkında kitap yayınladı, radyo ve televizyon programlarında Gaspıralı'nın Türk dünyası hakkındaki düşüncelerini  bugünkü nesile aktarılması hususunda büüyk çaba göstermiştir. Ayrıca farklı  sektörlerde faaaliyet gösteren firmalara ticari bağlantılar konusund adanışmanlık hişzmeti vermektedir.