TOBB tarafından düzenlenen 5. TKG programına Afganistan temsilcisi olarak katılan Zarif Rahmetoğlu Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin 17 Nisan 2022 tarihinde yapılan  genel kurul  seçimlerinde oy kullandı.


Zarif Rahmetoğlu (sol başta) iki yıl önce tarımsal üretime başlamış, Antalya civarında satın aldığı ve kiraladığı tarlalarda kurduğu seralarda muz ve avokoda yetiştirmeye başlamıştır. Ayrıca isteyenler için sera inşaatları yapmaktadır. 

Türkiye’de de bazı inşaat projelerini yüklenici olarak üstlenmiştir. Ankara’da havaalanı yolunda bir enjektör fabrikası satın almıştır. Ayrıca bir ortak ile birlikte 3 yıl önce Almanya’da hareketli hasta yatağı üreten fabrikayı devralmıştır. Türkiye’ye ve bölge ülkelerine hasta yatağı pazarlamaktadır. 

Zarif Rahmetoğlu Ekonomi Kulubü  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

DAİB genel kurulu hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Zarif Rahmetoğlu inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Afganistan'da anahtar teslimi hastane projeleri gerçekleştiren HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır.