Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 5. TKG programına Irak'tan katılan Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldeen Al Salihi (soldan 3.) Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile işbirliği koşullarını görüşmek üzere 20 kişilik bir heyet ile birlikte  26-29 Eylül 2012 tarihlerinde temas ve incelemelerde bulunmak amaacıyla 3 günlük bir program kapsamında KKTC'yi ziyaret etti.


Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldeen Al-Salihi (solda) KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ü ziyasret dfferek,  ülkelri arasında işbirliğinin artırılması için desteğini istedi.

Kıbrıs Postası gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO)  ve Irak Kerkük Ticaret Odası arasında 26 Eylül 2012 tarihinde bir işbirliği protokolü imzaladı. İki Oda arasında ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesini öngören protokole, KTSO Başkanı Ali Çıralı ile Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldeen Al-Salihi imza koydu.

Lefkoşa Golden Tulip Otel’de 26 Eylül’de yer alan imza töreninde konuşan Sabahaldeen Al-Salihi, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın davetlisi olarak geldikleri KKTC’de, resmi temaslar yanında fabrikaları da ziyaret ettiklerini belirterek yatırım ve ticari olanaklarla ilgili incelemelerde bulunduklarını anlattı.

Program çerçevesinde üniversiteler ve hastaneleri de ziyaret edeceklerini ifade eden Al-Salihi, bu ziyaretin son olmaması; karşılıklı ziyaretlerle ilişkilerin geliştirilmesini diledi. 

Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın web sayfasında yayınlanan imza töreni haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Kıbrıs Manşet gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Irak temsilcisi olarak katılan Sabahaldeen Al Salihi halen Kerkük Ticaret Odası başkanı olarak görev yapnaktadır. İnşaat ve genel ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren şirket sahibidir.