TOBB tarfından düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Romanya'dan katılan Taner Reşit  Köstence ilinin Tuzla beldesinde  5 haziran 20016'dan buyna iki dönemdir belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.

2. TKG üyesi Taner Reşit'in Tuzla Belediye Başkanı seçilmesi  haberine TKG web sayfamızın bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Romanya  Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği üyesi olan Taner Reşit taşımacılık ve gayrımenkul yatırım geliştirme sektörlerinde faaliyet göstermekte iken, Köstence iline bağlı Tuzla Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilmişti. Halen eşiyle birlikte Tuzla kasabasında market işletmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-01 Ekim 2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir, Kayseri, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’na Batı Trakya’dan 3 kişi, Kosova’dan 6 kişi, Makedonya’dan 3 kişi, Bulgaristan’dan 2 kişi, Romanya’dan 2 kişi ve Irak’dan 8 kişi olmak üzere toplam 24 katılımcı iştirak etmiştir.