Türkiye'nin Kosova nezdindeki Büyükelçisi Çağrı Sakar 1 Şubat 2022 Salı günü Türk nüfusun yaşadığı Prizren şehrini ziyareti sırasında 10. TKG programı katılımcısı Enis Cabrati' ve ağabeyi Ediz Cabrati'nin birlikte yönettiği aile şirketi Burak Otomotiv'i  de ziyaret etti.

KDTP - Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ile T.C. Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar'ın ziyaretine eşlik etti. Ziyaret programına ayrıca, T.C. Priştine Ticaret Müşaviri ve KDTP Milletvekilleri de katıldı.

Büyükelçi ve beraberindekiler üyelerinin büyük çoğunluğu Türk olan Esnaf- İşadamları Derneği'ni ve  bazı büyük Türk şirketlerini de ziyaret ederek, bilgi aldı.


10. TKG üyesi Enis Cabrati (sağ başta ve ağabeyi Ediz Cabrati (sağdan 2.) Büyükelçi ve beraberindeki heyetin ziyaretinden çok memnun oldular ve Burak Otomotiv'in faaliyetleri hakkında bilgi sundular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypzarı ve İstanbul'da düzenlenen 10.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova temsilcisi olarak katılan Enis Cabrati Prizren şehrinde otomotiv yedek parça toptan ve perakende ticareti yapan, servis istasyonu işleten  aile şirketi  Burak Otomotiv'de yönetici olarak görev yapmaktadır.

T.C. Priştine Büyükelçiliği facebook sayfasında yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

KDTP - Kosova Demokratik Türk Partisi facebook sayfasında yer alan ziyaret haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.