10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan Temirlan Sarlybekuulu (soldan 2.) sahibi olduğu Kırgız Beton adlı hazır beton şirketinden yüklü miktarda beton satınalan şirketleri ziyaret ederek, güçlü işbirlikleri için teşekkür etti.

Temirlan Sarlybekuulu  (solda) ticari ilişkilerinde motivasyonun önemine inanıyor. Bu amaçla kendi şirketinde hazırlattığı beton küpler üstüne yerleştirilen bronzdan yapılmış ve altın kaplama aşık kemiği (Çüko)  heykelcikleri  yaptırarak, büyük müşterilerine armağan etti.

Temirlan Sarlybekuulu müşterilerine teşekkür etmek ve yeni yılını kutlamak üzere geerçekleştiridği bu özel ziyaretler için Kırgız Beton logolu özel yapım pastalar da yaptırdı.   



10. TKG üyesi Temirlan Sarlybekuulu bir yıliçinde en fazla beton satınalan şirkete ise  bronz üstü altın kaplama mikser (beton aracı) armağan etmektedir.


Türk Dünyası Ata sporları arasında önemli bir yeri olan ve ülkemizde de bilinen Aşık Kemiği Atma Oyunu (ordo oyunu) hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan Temirlan Sarlykbekuulu toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Temirlan Sarlykbek Uulu geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Lisans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.