Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (sağdan 2.) Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak 11 Kasım 2022 Cuma günü Özbekistan’ın Semerkant kentinde gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'ne katıldı.​

Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Türkiye Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dönem Başkanlığını Özbekistan’a devretti. Toplantıda, KKTC’nin TDT’na gözlemci üyeliği kabul edildi.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Semerkant'ta düzenlenen 9. Zirvesi'nde Devlet Başkanları tarafından atanan yeni Genel Sekreter Kubanıçbek Ömuraliyev, görevi selefi Baghdad Amreyev’den 14 Kasım 2022 Pazartesi günü tarihinde İstanbul’da bulunan Sekretarya Merkezi'nde düzenlenen törenle devraldı.

TDT web sayfasında yer alan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.