TOBB başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (sağda) Almanya'da bulunduğu sırada 18. TKG programı heyetbaşkanı Salih Taşdirek'in 8solda)  şirketini ziyaret ederek, Türk işadamlarının Alman ekonomisine katkıları konusunda bilgi aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Salih Taşdirek (sağda) akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur.

Salih Taşdirek Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır. Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi  Başkanlığını 18 yıldır sürdürmektedir.

Hessen Eyaleti Yabancılar Meclisinin 14 Mart 2021 Pazartesi günü yapılan son seçimlerinde Salih Taşdirek başkanlığındaki aday listesi kazanmıştır. yabancılar Meclisi 11 üyeden oluşmaktadır ve seçimler 5 yılda bir yapılmaktadır.