18. TKG Programı heyet başkanı Salih Taşdirek (solda) Hanau katliamanın yıldönümünde  düzenlenen etkinliğe katılan T.C. Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'a (sağda) Türk ressam Refik Tekinalp'in bir tablosunu armağan etti.

Salih Taşdirek (sağda) 19 Şubat 20202de gerçekleşen Hanau katliamının birinci yıldönümünde kentte yerleşik Türk vatandaşlarını ziyaret eden T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'a da günün anısına bir tablo sundu.

Almanya’da, 19 Şubat gecesi saat 22.00 sularında 43 yaşındaki Tobias Rathjen’ın Hanau’nun Kesselstadt semtinde ve Kurt-Schumacher Meydanı’daki iki nargile kafeye girerek 5’i Türkiye kökenli olmak üzere 9 göçmeni katletmesi ırkçı terörün  korkunç bir örneği olarak hafızalra kazınmıştı.

Hanau katliamı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Salih Taşdirek akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur.

Salih Taşdirek Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır. Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi  Başkanlığını 18 yıldır sürdürmektedir. 

Hessen Eyaleti Yabancılar Meclisinin 14 Mart 2021 Pazartesi günü yapılan son seçimlerinde Salih Taşdirek başkanlığındaki  aday listesi kazanmıştır.