Türkiye-Tataristan İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde, 24 Haziran 2021 Perşembe günü, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov'un katılımıyla gerçekleştirildi.​
Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin gelişmesine önem verdiklerini belirterek, “İkili ekonomik ve ticari ilişkiler, Rusya Federasyonu ile ilişkilerimizin itici gücünü oluşturmalıdır. Rusya, Türkiye’nin en önemli dış ticari ortaklarından biridir. İş insanlarımız uzun süredir Rusya Federasyonunda aktiftir. Ayrıca başarılı ortaklıklar da tesis ettiler. Bunun sonucu olarak, tüm dünyayı sarsan Kovid 19 pandemisine rağmen, 2020 yılında Rusya ile ticaret hacmimiz 22 milyar dolar olarak gerçekleşti” dedi.
Türkiye Tataristan ikili ekonomik ilişkilerini değerlendiren Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da “Bugün Tataristan ve Türkiye iş birliği sözleşmesi faaliyette ve Kazan’da Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Kazan’ın Türkiye’deki şehirlerle İstanbul, Ankara, Antalya ve Eskişehir ile kardeş şehir ilişkileri bulunuyor. Tataristan Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli ekonomik partnerlerinden birisidir” dedi.

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TOGG) binasını ziyaret etti ve otomobilin özelliklerini içeren simülasyon cihazını kullandı.

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan  haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.