5 Şubat 2022 Cumartesi günü Avrupa Birliği’nin Lefkoşa'da düzenlediği “Müzikle Köprüler Kuruyoruz” etkinliğinde  9. TKG programı katılımcısı Niyal Öztürk'ün (sağ başta) de aralarında bulunduğu   “Let’s Sing Together Band” adlı iki toplumlu müzik grubu ve Barış İçin İki Toplumlu Koro birlikte  Neşe Yaşın’ın “Yurdunu Sevmeliymiş İnsan” şarkısını iki dilde seslendirdi. 

9. TKG programına KKTC'den katılan Niyal Öztürk (solda) müzik çalışmalarını profesyonel olarak sürdürmektedir. Kendi adını taşıyan müzik grubu ile düzenli olarak sahneye çıkmakta, çeşitli festivallere katılmakta  ve etkinliklerde konserler vermektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 19-29 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na KKTC'den katılan Niyal Öztürk  (önde, solda) Avrupa Birliği kapsamında özel sektör geliştirme programında izleme ve değerlendirme ile iş geliştirme konularında danışmanlık hizmeti vermektedir.

Kıbrıs Net Haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Avrupa Birliği’nin (AB) adada kapsamlı çözüme yönelik desteğini vurgulamak için Avrupa Komisyonu’nun desteği ile AB Bilgi Merkezi tarafından KKTC'nin başkenti Lefkoşa’da Büyük Han’ın arkasında yer alan Lefke Hanı Meydanı’nda iki toplumlu “Müzikle Köprüler Kuruyoruz” konser etkinliği  düzenlendi.

AB Bilgi Merkezi temsilcileri, Avrupa Birliği’ni topluma daha iyi anlatabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, Avrupa kültürünün önemli temel unsurlarından birini oluşturan ve toplumlar arası köprü kurma gücüne sahip müziği kullanılmasının önemini vurguladı.