12. TKG programına Kırım temsilcisi olarak katılan MUHAMED ALİ SULAYMANOV (solda) Türki Dillerin Bilgisayar İşletim Sisiteminde Kullanılması konferansına sponsor oldu. 

3-5 Ekim 2019 tarihinde "TURKLANG 2019" adlı "VII. Uluslararası Türki Dillerin Bilgisayar İşlemi Konferansı"nın ana sponsorluğunu üstlenen 12. TKG programı üyesi MUHAMED ALI SULAYMANOV, konferansa Türkiye, ABD, Kazakistan, Özbekistan ve Rusya Federasyonu'nun Türki Cumhuriyetlerinden katılan bilim insanları  ve proje geliştirien uzmanlarla yakından ilgilendi.

12. TKG üyesi MUHAMED ALI SULAYMANOV (solda) tarafından 2019 yılının Mayıs ayında kurulan İsmail Gaspralı Avrasya Gelişim Enstitüsü,  "TURKLANG 2019" adlı VII. Uluslararası Türki Dillerin Bilgisayar İşlemi Konferansının düznelenmesine öncü oldu. Konferans sırasında Gaspralı Enstitüsü ile Tataristan Devleti Bilimler Akademisi ve Buhara Devlet Üniversitesi arasında işbirliği sözleşmeleri imzalandı. 

Konferansla ilgili ayrıntılıbilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi MUKHAMED ALI SULAYMANOV  programma katıldığı dönemde alüminyum doğrama ve alüminyum dış cephe sistemleri, prefabrik iç ve dış sıhhi tesisat, şehir su  ve kanalizasyon şebekesi işleri yapan şirket sahibidir. 

Aynız amanda Uluslararası İş Geliştirme ve Yatırım Projeleri Merkezi'nin kurucusu ve başkanı olan MUKHAMED ALİ SULAYMANOV iletişim çağının ürünleri olan internet ve nano teknoloji konusundaki çalışmaları yakından izlemektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programına Kırım'dan katılan MUKHAMED  ALI SULAYMANOV,  100 yıl önce yaşamış olan ünlü düşünür Kırım Türkü, gazeteci, yazar ve eğitimci  İSMAİL GASPIRALI konusunda yazmış olduğu deneme kitabında ve yapmış olduğu söyleşi programlarında, Kırım Türkleri'nin milli ideallerinin güçlendirilmesi için 21. yüzılın getirdiği son yeniliklerden ve internet olanaklarından yararlanmak gerektiği konusundaki görüşlerini ve önerilerini paylaşmıştır.

Konferansla ilgill farklı fotoğraflara ulaşmak için 12. TKG üyesi MUHAMED ALI SULAYMANOV arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinin ziyaret edilmesi önerilmektedir.