Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket (Shavkat) Mirziyoyev, (sağda) Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Türk İş ve Yatırım Forumu nedeniyle Özbekistan’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıkılıoğlu'nu (solda)  4 Ekim 2019 Cuma günü kabul etti.​

Görüşmede Mirziyoyev, iki ülke arasındaki dostluk, ortaklık ve çok yönlü iş birliğinin niteliksel olarak yeni bir seviyeye yükselmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

TOBB Başşkanı M.. Rifat Hisarcıklıoğlu da samimi karşılamadan dolayı teşekkür ettiği Mirziyoyev’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamı ve iyi dileklerini iletti. 

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin  ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu beraberindeki bir iş heyeti ile Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e 4-5 Ekim 2019 tarihllerinde iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.​

M. Rifat Hisarcıklıoğlu (soldan 5.), TOBB Başkanı ve aynı zamanda Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, ilk olarak Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. 
TOBB web sayfasında yayınlanan ziyaret haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkllündür.

Hisarcıklıoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte, Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er’i konutunda ziyaret etti.  
 
Hisarcıklıoğlu temaslarında daha sonra, Özbekistan’ın Uluslararası Yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiev ile Maliye ve Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Çamşid Kuçkarov ile görüştü.