19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ULUKMAN BAPAEV (solda) ve NURLANBEK DAMİNOV (sağda) Özbekistan'dan dönem arkadaşları AZİZ YODGOROV (ortada) ile 5 Ekim 2019 Cumartesi günü başkent Taşkent'te gerçekleşen Türk İş ve Yatırım Forumu sırasında yeniden buluşmaktan çok memnun oldular.

Türk İş ve Yatırım Forumu toplantıları sırasında görüşen 19. TKG programı dönem arkadaşları, aynı günün akşamında Özbekistan TKG grubu üyeleri tarafından Kırgızistan'dan gelen TKG üyeleri onuruna düzenlenen akşam yemeğinde yeniden biraraya geldiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programına katılan ULUKMAN BAPAEV (sağ başta) Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'de yaşamaktadır. İstanbul'da bulunan Boğziçi Üniversitesi Turizm bölümü mezunudur. Turizm alanında faaliyet gösteren şirket ortağı ve üst düzey yöneticisidir. Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesidir. 

19. TKG üyesi NURLANBEK DAMİNOV (soldan 3.) inşaat sektöründe faaliyet gösteren, toplu konut inşaatları yapan şirket sahibidir. Ayrıca Coca-Cola ürünlerinin dağıtımını yapmaktadır.  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesidir. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe  Kouşan Girişimciler Programı'na Özbekistan'dan katılan AZİZ YODGOROV (sağdan 2.) kafes ve hayvancılık ekipmanları, un ve yem makineleri, tarım ve hayvancılık ilaçları konusunda faaliyet gösteren, Türkiye’den çeşitli firmalarla bayilik anlaşması olan şirket sahibidir. 

Türk Keneşi kapsamında kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TCCI) ev sahipliğinde düzenlenen Türk İş ve Yatırım Forumu'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanısıra, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev, Türk Keneşi Genel Sekreteri Bagdat Amrayev, ASK” Başkanı Mammad Musayev,  “Atameken” Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Olzhas Ordabayev, Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Sharshekeev, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Adkham Ikramov, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Jozeph Kovazh ve Türkmenistan’ın Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Yazguly Mamedov  katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

TOBB web sayfasında yayınlanan Türk İş ve Yatırım Forumu haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Türk Konseyi web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

TKG üyelerimiz arasında kurulan dostluk köprülerinden ve dönem arkadaşlarının programdan sonra da buluşmalarından memnuniyet duyulmaktadır.