18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan SHAİLOBEK ASANOV (solda) 5 Ekim 2019 Cumartesi günü düzenlenen Türk İş ve Yatırım Forumu nedeniyle Taşkent'te bulunduğu sırada, Özbekistan'dan dönem arkadaşı AKRAM RADJABOV (sağda) ile yeniden buluşmaktan çok memnun oldu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Özbekistan’ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Türk İş ve Yatırım Forumu'nun açılışına katılarak, bir konuşma yaptı.​

Türk Keneşi kapsamında kurulan  Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TCCI) ev sahipliğinde düzenlenen Türk İş ve Yatırım Forumu'na  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanısıra, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev, Türk Keneşi Genel Sekreteri Bagdat Amrayev, ASK” Başkanı Mammad Musayev,  “Atameken” Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Olzhas Ordabayev, Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Sharshekeev, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Adkham Ikramov, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Jozeph Kovazh ve Türkmenistan’ın Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Yazguly Mamedov  katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

TOBB web sayfasında yayınlanan Türk İş ve Yatırım Forumu haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Türk Konseyi web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.


18. TKG programına Özbekistan'dan katılan AKRAM RADJABOV (sağda) sektör analizler, sektörel araştırmalar yapan, fizibilite çalışmaları yapan, yatırım projelerine ve iş geliştirme projelerine danışmanlık hizmeti veren, gıda, tekstil ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için makine ve ekipman araştırması yapan, ithalat süreçlerini yöneten şirket sahibidir. Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

18. TKG programı üyesi SHAİLOBEK ASANOV (sağdan 4.) yapı kimyasalları üreten ve Türkiye’den medikal malzeme ithalatı yapan şirket ortağı ve yöneticisidir. Türkiye Mezunları EGEMENDİK Derneği üyesidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na yirmibir ülke ve beş özerk devletten kırkaltı girişimci katılmıştır. 

TKG üyelerimiz arasında kurulan dostluk köprülerinden ve dönem arkadaşlarının programdan sonra da buluşmalarından memnuniyet duyulmaktadır.