15. TKG programı katılımcısı ve İran-Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı MEHRDAD SAADAT DEHGHAN (sağdan 2.)  Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı NECDET TAKVA (soldan 2.) ile görüştü ve iki ülke arasındaki ticaret hacmimin artırılması için yeni işbirliği projeleri başlatılmasını önerdi.

Ziyaret kapsamında İran'ın Urimiye kenti ile Van arasında urulmuş olan ticaret ve turizm köprüsünün güçlendirilmesi için tarafların vereceği destekler üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Malatya'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  İran'dan katılan MEHRDAD SAADAT DEHGHAN Petrol ürünleri alanında faaliyette bulunan, madeni yağ üretimi ve ticareti yapan şirketin sahibi ve üst düzey yönecticisidir.  Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası, İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası üyesidir. Ayrıca Petrol & Kimyasal Ürünler İhracatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

TOBB tarafından 12-23 Eylül 2012 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen15. TKG Programı'na yirmiiki ülke ve dört özerk bölgeden kırkyedi girişimci iştirak etmiştir.