15. TKG programı katılımcısı ve İran-Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı MEHRDAD SAADAT DEHGHAN (sağ başta) DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) tarafından düzenlenen "Türkiye İran İş Forumu" sırasında T.C. Ticaret Bakanı RUHSAR PEKCAN (soldan 3.) ile görüştü.

18 Eylül 2019  Çarşamba günü,  DEİK - Türkiye-İran İş Konseyi tarafından Ankara Sheraton Otel'de, saat 10.30-13.30 arasında, Ticaret Bakanı  Ruhsar Pekcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı KEK Eş Başkanı Fatih Dönmez'in katılımıyla Türkiye İran İş Forumu düzenlendi.

15. TKG üyesi MEHRDAD SAADAT DAHGHAN Türkiye-İran İş Forumunda yaptığı değerlendirmede; "ABD’nin İran’a yaptırım kararı almasından sonra gerileyen Türkiye-İran ticaret hacminin arttırılması için çalışmalar hızlandı. İran Ticaret Bakanı Vaizi ile Ankara’da yapılan görüşmelerde ve düzenlenen iş formunda da bu konu ele alındı. İki ülke arasındaki tercihli ticaretin kapsamı genişletilmeye çalışılırken, ABD yaptırımlarını aşmak için yeni sistem üzerinde çalışmalar da sürüyor. İran ihtiyacı olan ürünlerin listesini Türkiye’ye bildirdi. İran-Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadat konu ile ilgili olarak Aydınlık’a yaptığı açıklamada, Türkiye ile İran’ın Tercihli Ticaret Anlaşması için liste hazırladığını belirterek, “Türk tarafına listeyi gönderdik, düşünmek istediler. Kısa zamanda bu konuda da anlaşma imzalanacak. Listede bin 300 ürün var. Liste uzun vadeli düşünülerek yapıldı. Seneler boyunca anlaşma kapsamında çalışılacak” dedi.

Aydınlık'ta yayınlanan footğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

Ticaret Bakanlığı'nın web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

DEİK web sayfasında yayınlanan fotoğraflı iş forumu haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Anadolu Ajansı haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı iş forumu haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Timetürk haber sitesinde yayınlanan İş Forumu haberinin ayrıntılarına bu inkten ulaşılmaktadır.

15. TKG üyesi ve İran-Türkiye Ortak Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı MEHRDAD SAADAT DEGHAN (sağdan 3.)  İş Forumu nedeniyle Ankara'da bulunduğu sırada T.C. Ticaret Bakanlığı'nı ziyaret ederek, Bakan Ruhsar PEKCAN ile görüşen heyette yer aldı.

MEHRADAD SAADAT DEHGHAN,  Ulusal Kanal ile yaptığı söyleşide;  Türk yatırımcılara işbirliği önerdi  ve İran'a davet etti. Youtub'da yayınlanan söyleşi videosuna bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Malatya'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MEHRDAD SAADAT DEHGHAN Petrol ürünleri alanında faaliyette bulunan, madeni yağ üretimi ve ticareti yapan şirketin sahibi ve üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası, İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım  Odası üyesidir. Ayrıca Petrol & Kimyasal Ürünler İhracatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

TOBB tarafından 12-23 Eylül 2012 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen15. TKG Programı'na yirmiiki ülke ve dört özerk bölgeden kırkyedi girişimci iştirak etmiştir.