14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN (sol başta) ve 18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağdan 2.) Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Almanya'nın başkenti Berlin'de 12 Eylül 2019 Perşembe günü düzenlenen "DTİK Avrupa Girişimci Toplantısı" sırasında  TOBB eski yönetim kurulu üyesi HALİM METE (sağ başta) ile görüştü.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen Avrupa Girişimci Toplantısı açılış konuşmasını yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur Almanya’ya Türkiye’den göçe de değinerek, 1960’larda Almanya’nın daveti ile bu ülkenin ekonomik ve sınai kalkınmasına katkı sağlamak için gelen Türk vatandaşlarının, girişimcilik başarısı göstererek 50 milyar avroluk bir iş hacmi yakaladıklarını söyledi.

Ha-ber.com sitesinde yayıınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması önerilmektedir.

Kon Haber sitesinde yayınlanan toplantı haberinin ayrıntılarına bu linkten  ulaşılmaktadır.

Anadolu Ajansı'nın sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanmasıyeterlli olacaktır.

Yeni Akit gazetesinde yayınlanan toplantı haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN (sol başta) ve 18. TKG  programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK  (sağ başta) DTİK Avrupa Girişimci Toplantısı kapsamında düzenlenen panelde görüş ve önerilerini paylaştı.

DTİK Avrupa Girişimci Toplantısına katılan TKG üyelerinin farklı fotoğraflarına TKG facebook sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır. 

14. TKG programı katılımcısı CİHAN MUTLU AKTÜRK (sol başta), 14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN (sağdan 4.)  ve 21. TKG programı üyesi MURAT EPLİ (2. sırada,, soldan 2.) DTİK Avrupa Girişimci Toplantısı kapsamında yapılan konuşmaları ilgiyle dinledi. 

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanlığı görevini üstlenen REMZİ KAPLAN Almanya'nın başkenti Berlin'de uzun yıllardır et sektöründe faaliyet göstermektedir. Döner üretim tesislerinin yanısıra KAPLAN adıyla et restoranı ve döner büfeleri de işletmektedir. Berlin ve Hamburg'daki döner işleme tesislerinden  Avrupa ülkelerindeki döner büfelerine ve Türk lokantalarına pişirilmeye hazır et ve tavuk döner göndermektedir. Türk-Alman İşverenler Birliği TDU kurucusu ve başkanıdır. 2018 yılında "Zaddy's by Kaplan" markasını geliştirerek, Berlin'de Zaddy's by Kaplan adıyla yeni bir marka yaratarak döner büfeleri zinciri kurmuştur.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından  düzenlenen 14. TKG Programına Almanya'dan katılan CİHAN MUTLU AKTÜRK,  proje yönetimi, arabuluculuk ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren, şirket sahibidir. MÜSİAD Almanya Gençlik Kurulu Kurucu Başkanıdır. 

21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MURAT EPLİ Gıda sektöründe unlu mamüller üretimi yapan, ihracat ve ithalat konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. MÜSİAD Berlin Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'dan katılan EDİS EMRE (solda) DTİK toplantısı sırasında dönem arkadaşı SALİH TAŞDİREK (sağda) ile yeniden görüşmekten memnun oldu. 

TOBB  tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. TKG programına  Bulgaristan'dan  katılan EDİS EMRE ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES Ltd.şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD ( Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı ve DTİK Balkanlar Komitesi Baskan Yardımcısıdır.

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.