18. TKG programına Sırbistan'ın  Sancak Bölgesi'ni temsilen katılan MUŞO TURKOVİÇ  sigortacılık alanında distririsk adıyla yeni bir şirket kurarak, Sırbistan'daki iş dünyasına ve  bölgede iş yapan Türk firmalarına  hizmet vermeye başladı.

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Sırbistan'ın  Novi Pazar şehrinden katılan MUŞO TURKOVİÇ (soldan 2.) Türkiye'yi yakından izlemekte ve T.C. devleti temsilcileri ile iletişimi sürdürmektedir. Halen Sancak Spor Federasyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

18. TKG programına Bulgaristan'dan katılan MUSTAFA AHMEDOV IFAT Eurasia 2019  Fuarında INEVA şirketi tarafından geliştirilen atık bertaraf teknolojilerini ve yenilikçi çevre teknolojilerini tanıttı.

28-30 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen, atık yönetimi ile ilgili en son teknolojilerin sergilendiği IFAT Eurasia 2019, Uluslararası Çevre Teknolojileri Fuarı, 3 salonda 226’sı uluslararası olmak üzere 339 katılımcının, 84 ülkeden 10.467 ziyaretçi ile buluşmasına ev sahipliği yaptı. Ülkemizde 3’üncü kez düzenlenen organizasyon, gerçekleşen ticari faaliyetlerle de ülkemize ekonomik anlamda olumlu katkılar sağladı.

Brezilya’dan Güney Kore’ye, Kanada’dan Hindistan’a kadar geniş bir coğrafyadan gelen katılımcılar, bireysel ziyaretçilere ek olarak, İran, Kazakistan, Lübnan, Makedonya, Romanya, Rusya, Tunus ve Yunanistan’dan gelen delegasyonlar ve T.C. Ticaret Bakanlığı’nın organizasyonunda düzenlenen alım heyetleri ile IFAT Eurasia çatısı altında buluştu.

IFAT Eurasia 2019 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

18. TKG üyesi MUSTAFA AHMEDOV'un IFAT Eurasia 2019 Fuarı izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına  arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programı katılımcısı ve Deliorman İşadamları Derneği Başkanı MUSTAFA AHMEDOV (sol başta) Türkiye’den Bulgaristan ve Romanya’ya makine ithalatı yapan şirket sahibidir.

MUSTAFA AHMEDOV'un arıtmadan sonra ortaya çıkan çamurunun geri kazanımı ve enerji üretimi çalışmaları konusunda  TKG web sayfasında yayınlanmış olan habere ulaşmak için bu linkin tıklannması yeterli olacaktır.

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (soldan 4.) “Ticaret”, “Tek Pazar”, Sürdürülebilirlik” ve “Beceriler” ana başlıkları çerçevesinde 13.10.2016 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen Avrupa Şirketler Meclisi etkinliğinde TOBB başkanı ile görüştü.

EURCHAMBRES tarafından iki yılda bir düzenlenen Avrupa Şirketler Meclisi toplantısında söz alan TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. RİFAT HİSSARCIKLIOĞLU, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’yi AB ticaret politikasına daha iyi entegre etmek için neler yapacağını sordu. Etkinliğe, Türkiye’den TOBB organizasyonunda 10 işletme katıldı.​

TOBB web sayfasında yayınlanan Brüksel toplantısı haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır. Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.

 

SALİH TAŞDİREK 20199 yılında yapılan oda seçimleri sonucunda ikinci kez Hanau TSO Başkan Yardımcısı görevini üstlenmiştir.

Sanal  Basın internet sitesindeki fotoğraflı seçim haberine ulaşmak için bu linklin tıklanması yeterli olacaktır.