Kırgızistan'dan 18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE (sağ başta), Kırgız Türk İş Platformu'nun 2-4 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlediği toplantıya T.C. Bişkek Büyükelçisi CENGİZ KAMİL FIRAT'ın (sağdan  2.) katılarak, destek vermesinden memnun oldu.

Kırgız-Türk İş Geliştirme Platformu tarafından düzenlenen ve Türk ile Kırgız Milletvekilleri, banka temsilcileri, devlet kurumlarının temsilcilerinin sunumlarının da yeraldığı toplantıya Büyükelçi CENGİZ KAMİL FIRAT da iştirak etmiş ve bir konuşma yapmıştır.

T.C. Bişkek Büyüklelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan toplantı fotoğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE (sağdan 2.) inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ahıska Türküdür.

T.C. Bişkek Büyükelçiliği desteği ile düzenlenen yatırım ortamı toplantısına ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

18. TKG programına Tacikistan'dan katılan ABDUMATİN FAİZULLOEV (sağ başta) 23 Myıs 2019 tarihinde düzenlenen toplantıya katılan  Cumhurbaşkanı İMAMALİ RAHMAN 'a saygılarını sundu.

18. TKG üyesi ABDUMATİN FAİZULLOEV (2. sırada,  ağdan 3.) bir süre öce  Tacikistan İçişleri Bakanlığında çalışmaya başadı. 

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına Tackistan'ın başkenti Duşanbe'den katılan ABDUMATİN FAİZULLOEV  çikolata üretimi ve marka temsilcilikleri ve distribütörlük konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

18. TKG programına Almanya'dan katılan ve heyet başkanlığını üstlenen SALİH TAŞDİREK (sağ başta) yaz tatili için 2019 yılı Ağustos ayının ikinci yarısında,  baba ocağı Nevşehir'de bulunduğu sırada, Nevşehir Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, TB Yönetim Kurulu Başkanı İBRAHİM SALAŞ (sağdan 2.) ile görüştü ve  işbirliği önerdi.

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağ başta) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Genel Sekreter İSMAİL HAKKI AYDOĞAN (sağdan 2.) ile görüştü.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır. Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 18 yıldır sürdürmektedir.