18. TKG programına Bulgaristan'dan katılan EDİS EMRE (ayakta, ortada) ve 19. TKG programına Kosova'dan katılan FURKAN ERGÜLER (ayakta, sağdan3.) 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü Kosova'nın başkenti Priştine kentinde  Emeral Otelde düzenlenen DTİK Balkanlar Girişimci Toplantısında tanıştı.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Balkanlar Bölge Komite Toplantısı, DTİK Balkanlar Bölge Komitesinin ev sahipliğinde, DEİK-DTİK Başkanı Nail Olpak, DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkanı Ömer Süsli ve komite üyelerinin katılımı ile  gerçekleştirildi.

Balkanlar Bölge Komitesi üyeleri yaşadıkları ülkelerde gerçekleştirdikleri etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı. DTİK üyelik çalışması kapsamında kurumsal üyelik çalışmasının başlatılması ile yurtdışındaki Türk Sivil Toplum Kuruluşu (STK), dernek ve vakıfların DTİK platformunda bir araya getirilmesi ve yurtdışındaki Türk akademisyen, sanatçı ve sporcuların da DTİK bünyesine kazandırılması için yapılan çalışmalar paylaşıldı. Komite üyeleri görüşlerini paylaştı ve Balkanlar Komitesinin bir sonraki toplantısının 13 Kasım 2019’da Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılması kararı verildi.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı EDİS EMRE (arkada, soldan 3.), ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD ( Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı ve DTİK Balkanlar Komitesi Baskan Yardımcısıdır.

DTİK  Balkanlar Girişimci Toplantısı hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Kosova Haber sitesinde yayınlana fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Timetürk haber sitesinde yayınlanan toplantı haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Balkan Günlüğü haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten  ulaşmak mümkündür.

Birlik Haber web sayfasında yayınlanan fotoğraflı toplantı haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

TİAD Romanya web sitesinde yayınlaanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Girişim Haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu llinkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı katılımcısı FURKAN ERGÜLER  A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.  Republic of Kosovo Assembly'de Meclis Başkan Vekili Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Prizren Esnaf  İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ofis mobilyası ve okul mobilyası ticareti yapan şirket sahibidir. Ayrıca Prizren şehrinde kafe restoran işletmektedir. Turizm ve organizasyon firması sahibidir.