6. TKG programına Ukrayna'dan katılan ANNA MOYSA MALYSHEVA (ortada) DEİK ev sahipliğinde 8 Ağustos 2019 Perşembe günü İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Ukrayna İş Forumu'na katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy’nin 7- 8 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleşen Türkiye ziyareti kapsamında,  DEİK tarafından, 8 Ağustos 2019 tarihinde Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de Türkiye - Ukrayna İş Forumu düzenlenmiştir.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Ukrayna'nın Odessa kentinden katılan GANNA MOYSA MALYSHEVA üniversitede Türkçe dersi almıştır.

6. TKG üyesi ANNA MOYSA (solda) Odessa limanında yerleşik bir lojsitik şirketi olan Dominor Forwarding ekibi ile birlikte İş Forumunda yararlı görüşmeler yaptı.

İş Forumunda konuşma yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy (ortada), Ukrayna'da liberal politikaları hayata geçireceklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Ukrayna önümüzdeki yıllarda çok değişecek. Büyüme oranı yüzde 5-7 aralığında olacak. Altyapıya 20 milyar dolar yatırım yapmayı planlanıyoruz. 15 havalimanı çalışır hale getirilecek, 5 liman düzenlenecek. Bunları Yap-İşlet-Devret modeliyle yapacağız. Arazi reformu yapacağız, 40 milyon hektar araziyi özel sektörün kullanımına açacağız. Bu konudaki kamu-özel ortaklığını değerlendiriyoruz. Ukrayna'yı yabancı yatırımcılar açısından cazip hale getirebilmek için yapabileceğimiz çok şey var. Beş yıldızlı otellerde kumarı yasallaştıracağız! Turkcell'in kuruluşu Lifecell'in Ukrayna'da güçlü olmasından memnunuz. İş ve sermaye konusunu serbest hale getireceğiz." Ukrayna'da yolsuzluk, kaçakçılık ve Eski Sovyet düzeninden kalma uygulamalar gibi eski sıkıntıların olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Fakat boş durmuyoruz, özellikle gümrük alanında değişimler ve yenilikler yapmaya başladık" dedi.

Zelenskiy, daha sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne ziyarette bulunarak, Patriği Bartholomeos ile yaklaşık 1.5 saat basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Zelenskiy ve Barholomeos daha sonra birlikte yemek yedi.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Yeni Akit Gazetesinde yayınlanan iş forumu haberine bu linkten ulaşılmaktadır.