Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, KEK toplantısı vesilesiyle Türkiye'yi ziyaret eden Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev (soldan 3.) ile başkent Ankara'da  22 Temmuz 2019 Pazartesi günü bir araya geldi.​ ATO Başkanı Gürsel Baran'da (sağ başta) görüşmeye katıldı.

Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değinildi ve  ticaret hacminin artırılması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.  

Aynı akşam Özbekistan Büyükelçisi Alişer Agzamhocayev, Türkiye-Özbekistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 5. Dönem Toplantısı ve Türkiye-Özbekistan İş Forumu çerçevesinde, akşam yemeği verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay onuruna düzenlenen  yemeğe; Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Türkiye-Özbekistan İş Forumu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev,  Özbekistan-Türkiye İş Konseyi ve Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adham İkramov'un katılımıyla 23 Temmuz 2019 Salı günü Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Ganiyev, burada yaptığı konuşmada, Özbekistan-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonunun (KEK) 5. Toplantısı'nın iki ülke ilişkilerine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

TOBB web sayfsında yayınlanan ziyaret haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.