Birinci Hazar Ekonomik Forumu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un ev sahipliğinde, 11 Ağustos 2019 Pazar günü Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde  Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Azerbaycan Başbakanı Nevruz Memmedov, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, İran Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı İhsak Cihangiri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. ​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Hazar Ekonomi Forumu kapsamında Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Çağrı Kıloçov'la da görüştü.

TOBB Başkanı, Birinci Hazar Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen" Hazar İnovasyon Teknolojiler Fuarı" ve "Uluslararası Otomobil Fuarı"’nın üst düzeyde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, başarılı organizasyonlar nedeniyle Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurban Nazarov'a (solda)  teşekkür ederek, kutlama plaketi verdi.

Atavatan Türkmenistan dergisisnde yayınlanan kutlama plaketi haberine ve farklı fotoğraflara ulaşamak için bu llinkin tıklanması yeterli olacaktır. 

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına  ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Türk Keneşi web sayfasında yayınlanan Hazar Ekonomiik Forumu haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Birinci Hazar Ekonomik Forumu için Türkmenistan'a giden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 20. TKG Programı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV'un sahibi olduğu "Atavatan Türkmenistan Dergisi"nin sorularını yanıtladı.

Berkarar Otel'de düzenlenen Forum sırasında; 20. TKg programı üyesi Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV ile görüşen TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU, "Türkmenistan’da bulunmaktan son derece memnun olduğunu" ifade etti. Türk işadamlarının Türkmenistan’a olan ilgisinin üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan’da çok büyük projelere imza attığını" söyledi.

Atavatan Dergisinde yayınlanan söyleşiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Avaza turizm bölgesinde Birinci Hazar Ekonomik Forumu’na katılmak için gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu 10 Ağustos 22019 Cumartesi günü kabul etti.

Görüşmeye zaman ayırdığı için teşekkür eden TOBB Başkanı, Türkiye iş dünyası temsilcilerinin ikili işbirliğinin arttırılmasına büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Türkmenistan’ın özellikle ekonomi alanında uluslararası işbirliğini etkinleştirme yönündeki aktif rolünü desteklediklerinin kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmen Lideri’nin günümüz güncel konularının çözüme kavuşturulması yönündeki girişimlerinin bunun önemli bir kanıtı olduğunu kaydetti. TOBB Başkanı, Birinci Hazar Ekonomik Forumu’nun bölge ülkelerin istikrarlı kalkınması ve verimli iş ortaklıkların oluşumu açısında önemli olacağını ifade etti.

Atavatan Türkmenistan dergisinde yayınlanan  kabul haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy'de düzenlenen 20. TKG programı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV Türk ve yabancı şirketlere hukuk, yönetim, muhasebe konularında hizmet sunan, medya, tercüme, eğitim ve insan kaynakları konularında faaliyet gösteren, “Atavatan Türkmenistan” internet gazetesini yayınlayan şirketler grubu sahibidir.

20. TKG programına Türkmenistan'dan katılan MAYSA ASHYRDURDYYEVA GARYAGDİYEWNA (sağ başta) Hazar Ekonomik Forumu'na katılarak, tercüman olarak görev yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsaalr Birliği tarafından  Ankara, istanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy'de düzenlenen 20. TKG programı üyesi MAYSA ASHYRDURDYYEVA GARYAGDİYEWNA Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yaşamaktadır. T.C. Aşkabat Büyükelçiliği'ne rehberlik, çeviri ve temizlik konularında hizmet sunan şirket sahibidir. Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyesidir.