10. TKG programına Özbekistan'dan katılan ALISHER KASIMOV (ortada) 2 Temmuz 2019 Salı günü tarımsal üretim yapan, başta ceviz ağacı olmak üzere meyve ağacı fidanı yetiştiren 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi MANSOOR RAHİMOV'un sera ve bahçesini ziyaret etti. 

Tarım makineleri  alanında uzmanlaşan, yurt dışı fuarları ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyen ve tarım makineleri satışı yapan ALISHER KASIMOV ve meyve fidanı üretimi alanında kararlı adımlarla ilerleyen MANSOOR RAHİMOV işbirliği yapabilecekleri konular hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdi. 

18. TKG üyesi MANSOOR RAHİMOV (solda) 10. TKG programı katalımcısı ALISHER KASIMOV'a tesisi gezdirdi ve üretim süreci hakkında bilgi sundu.

Tarım sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren TKG üyelerinin buluşmasına ait fotoğraflara ve ziyaretin ayrıntılarına ALISHER KASIMOV'un facebook sayfasının bu linkinen ulaşmak mümkündür. 

TOBB  tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ALISHER KASIMOV, yatırım ve teknloji konularında danışmanlık ve dış ticaret alanlarında hizmet veren şirket sahibi ve yöneticisidir. 

18. TKG programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV bir süre önce Türk ortakları ile birlikte  başlattığı başta ceviz olmak üzere, meyve fidanı yetiştiricliği işini Mevalı Plants markası ile başarıyla sürdürmektedir.