BULTİŞAD- Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Edis Emre (soldan 2.) 4 Temmuz 2019 Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu (soldan 3.) Ankara'da İkiz Kuleler'de  ziyaret etti. ​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kururlu Başkanı  Ayhan Zeytinoğlu’nun (sağ başta) da bulunduğu görüşmede, Türkiye ve Bulgaristan iktisadi ilişkilerini artırmak için yapılabilecek işbirlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Edis Emre ve beraberindeki konuklar TOBB'un yöneticileri ile öğle yemeğinde de iş birliği fırsatları üzerinde görüşmeye devam etti.

 

TOBB'un web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

 

Kırcaali Haber gazetesinde yayaınlanan TOBB ziyareti haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

 

BULTİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Edis Emre (sağda) Ankara'da bulunduğu sırada, arkadaşları ile birlikte OSTİM'i de ziyaret ederek, Bölge Müdürü Adem Arıcı (sağda) ile görüştü ve işbirliği fırsatlarını araştırdı.

Bulgaristan’daki yatırım ortamı hakkında bilgi veren Edis Emre, “Bulgaristan şu anda en düşük yatırım maliyetine sahip olan ülkelerden. Şirket kurmak ve yatırım yapmak çok kolay. Bulgaristan pazarını düşünerek yatırım yapılması doğru bir adım değil. Nüfusu 6 milyon civarında olan ülke, Avrupa Birliği’ne açılış kapısı ve lojistik merkezi olarak görülmeli. Başka evrak ve işleme gerek olmadan, tek bir faturayla ürettiğiniz ürünü bir günde Avrupa Birliği’nin herhangi bir ülkesine teslim edebiliyorsunuz.” dedi.

OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, heyete OSTİM’i tanıtarak,  Bölgenin Ankara ve Türkiye sanayisi için önemli bir kuluçka merkezi işlevi gördüğünü belirtti.

OSTİM Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Kırcaali Haber gazetesinde yayınlanan OSTİM ziyareti haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğrafara bu linkten ulaşaılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'dan  katılan EDİS EMRE ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD ( Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı ve DTİK Balkanlar Komitesi Baskan Yardımcısıdır.