21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na İran'ın Tebriz kentinden katılan FARİD DEHGAN MAHMOUDABAD (solda) ve ARMAN SEHATNIA (sağda) programdan sonra sık sık bir araya gelerek, yazılım sektöründe işbirliği fırsatlarını değerlendirmektedir.

FARİD DEHGAN MAHMOUDABAD ve ARMAN SEHATNIA iş yerlerinde 23 Haziran 2019 Pazar günü çektikleri bu fotoğrafı whatsapp grubuna göndererek ile 21. TKG programı dönem arkadaşlarını selamladı. 


21. TKG programı katılımcısı FARİD DEHGAN MAHMOUDABAD, Tebriz Üniversitesi Teknoloji Parkında faaliyet gösteren  ve Block chain projeleri geliştiren  şirkette üst düzey yöneticidir.  Ticari işbirliği platformu ve merkezi olmayan öğrenme platformlarını block chain  sistemi üzerinden yapacak programlar geliştirmektedirler  İran Block chain Derneği ve  İran  Yazılım Geliştirme Derneği üyesidir.

21. TKG programı üyesi ARMAN SEHATNIATebriz Üniversitesi Teknoloji Parkında faaliyet gösteren, laboratuvar ve tıbbi cihaz tasarımı ve üretimi yapan,  Tıp Mühendisliği alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir.
 
 
21. TKG programına Kırgızistan'dan  katılan ve heyet başkanlığı görevini üstlenen ERMEK OMURALİEV (sağda) dönem arkadaşı MARLİS MAKESHBAEV (arkada) iş yerini ziyaret ederek, yeni mahsul fasulyelerin tanıtım ve pazarlanması konusunda destek verdi. 

21.TKG programı katılımcısı MARLİS MAKESHBAEV başta ünlü Kırgız fasulyesi üretimi olmak üzere, tarım ürünleri toptan ticareti yapan, BDT, Balkan ülkeleri ve Hindistan’a ihracat yapan şirket sahibidir.

21. TKG programı heyet başkanı ERMEK OMURALİEV Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunudur, başkent Bişkek'te yaşamaktadır. Enerji ve madencilik sektörlerinde yabancı yatırımcılarla yerel iş ortağı olarak çalışan,  iş geliştirme danışmanlık hizmeti sağlayan, tarım aletleri ve ekipmanı ile fidan ticareti yapan, meyve ve sebze işleme konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Egemendik Türkiye Mezunları Derneği kurucuları arasındadır. Egemendik Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır. T.C. Bişkek Büyükelçiliği desteği ile kurulan Avrasya İş Kulübü Başkanlığını üstlenmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 21. TKG programına Afganistan'dan katılan HAQ BIRDI ABDULLAH (solda) ve SADAT SAID MOBASHIR (sağda) programdan sonra Mezar-ı Şerif'te sık sık bir araya gelerek, dostluklarını geliştirmektedir.

4 Temmuz 2019 Perşembe günü çarşıda buluşan dönem arkadaşları anılarını yenilediler ve durum değerlendirmesi yaptılar.

21. TKG programı üyesi SADAT SAID MOBASHIR pasta, kek, bisküvi, çikolata ve koyun derisi üretimi ve ihracatı yapan şirket sahibidir. Pasta, şekerleme ve sakız üreten farklı büyüklükte onbir fabrika sahibiddir. Belh Ticaret,  Sanayi ve Maden Odası üyesidir.21. TKG programı katılımcısı HAQ BIRDI ABDULLAH  İnşaat projelerinde kullanılan başta parke olmak üzere her türlü  ahşap ürünleri ve aksesuarlarını ve mobilya aksesuarlarını Türkiye’den temin etmekte olan şirket orağı ve üst düzey yöneticisidir. Belh Ticaret,  Sanayi ve Maden Odası üyesidir.

21. TKG programından sonra da görüşmeye devam eden üyelerimize teşekkür ediyoruz. TKG Ailesinin güçlenmesi için üyelerimiz arasında güçlü iletişime önem veriyoruz. 

TOBB 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 28 Nisan-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenmiş ve programa on altı ülkeden kırk yedi katılımcı iştirak etmiştir.