21. TKG programına  İran'dan katılan Elnaz Entezar (solda), bir kamu kurumu olan İsveç Enstitüsü (SI -Swedish Institute) tarafından 9-20 Haziran 2019 tarihlerinde başkent Stockholm'de düzenlenen "Kadın Girişimciler Liderlik Programı"na davet edildi.

Kadın Girişimciler Liderlik Programı, İsveç'teki dünyaya duyulan ilgiyi ve güveni teşvik eden bir kamu kurumu olan İsveç Enstitüsü'nün bir  girişimidir. İsveç değerleri ve deneyimleri küresel olarak sürdürülebilir ve eşit bir toplum yaratmayı içerir. İsveç tüm dünyada tanınmış bir inovasyon lideri ve cinsiyet eşitliği rol modelidir.

Program iki modülden oluşmakktadır. İkinci modül 15-21 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Programa İran, Irak, Ortadoğu ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşayan kadın girişimciler katılabilmektedir.

Kadın Girişimciler Liderlik Programı hakkında yrıntılı bilgilere ulaşmak için bu inkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

21. TKG üyesi ELNAZ ENTE'nin İsveç'in başkenti Stockholm izlenimlerine ait video görüntüsüne ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 21. TKG Programı'na İran'ın Urimiye kentinden katılan  Elnaz Entezar konserve, salça, meyve suyu, sos, meyve kompostosu, turşun, zeytin ve bal üretimi yapan aile şirketinde dış ticaretten sorumlu üst düzey yöneticidir. Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

Tacikistan'dan 21. TKG Programı katılımcısı Bakhrom Karaev (solda) Türkiye-Tacikistan arasında taşımacılık yapan Sezerhan Lojistik şirketinin sahibi ile birlikte 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü T.C. Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Emrah Soğancı'yı (ortada) ziyaret ederek, iki ülke arasındaki taşımacılık  sektöründe ve gümrük işlemlerinde karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi sundu. 

TOBB tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 21. TKG Programı'na Tacikistan'ın başlenti Duşanbe'den katılan BAKHROM KARAEV Tacik Türk Lisesi ile Tekirdağ Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra  İTÜ İşletme Mühendisliği  bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

21. TKG Programı üyesi Bakhrom Karaev  kişisel hijyen ürünleri ile çocuk hijyen ürünleri ithalatı ve pazarlaması yapan Tacikistan tamamına yayılan satış ağı olan şirketin kurucusu ve  üst düzey yöneticidir. Ayrıca, sezonluk olarak yaş meyve ve sebze ihracatı yapan şirkette ihracat sorumlusudur.  

TOBB tarafından düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya'dan katılan Murat Epli (soldan 4.), Adana TO işadamları heyetinin Berlin MÜSİAD ziyaretine ev sahipliği yaptı.  

Adana Ticaret Odası'nın 2019 yılı ihracatı destek programları kapsamında ayakkabı ve tekstil meslek gruplarının hedef ülkeler olarak belirlediği, Almanya’nın Berlin ve Polonya’nın Varşova ve Lodz şehirlerine Adana TO heyetince ön inceleme ziyaretinde bulunuldu.

Almanya’da  ilk olarak ATO'nun da üyesi olduğu Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası TD-IHK ziyaret edilerek, Alman firmaları ile işbirliği olanakları değerlendirildi.  T.C. Berlin Büyükelçilliği Ticaret Başmüşavirliği ile yapılan görüşmelerde ise Almanya’da düzenlenen ihtisas fuarları, şirket kurma prosedürleri ve muhtemel ithalatçılarla ilgili bilgiler alındı. Almanya’daki  üçüncü görüşme ise MÜSİAD Berlin Şubesi ile yapıldı. Görüşmede yoğun Türk nüfus ve sektörle ilişkili Alman firmalarıyla ticaret yapılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerin ardından pazarı yerinde görmek ve değerlendirmek amacıyla  Baumschulenweg ve Britz bölgelerindeki toptancılar ziyaret edildi. 

Adana TO web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

21. TKG programı katılımcısı MURAT EPLİ Gıda sektöründe unlu mamüller üretimi yapan, ihracat ve ithalat konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. MÜSİAD Berlin Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

21. TKG programına Rusya Federasyonu Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa kentinden katılan TİMUR LUKMANOV (sol başta), 19-20 Haziran 2019 tarihlerinde Çelyabinsk kentinde Radisson Blu Hotel'de düzenlenen "Uluslararası İhracat ve Yatırım Forumu"na katılarak, yararlı bağlantılar kurdu.

TİMUR LUKMANOV'un Uluslararası İhracat ve Yatırım Forumu izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

21. TKG programı üyesi TİMUR LUKMANOV Rusya OPORA (Küçük ve Orta Ölçekli İşetmeler İdaresi’nin Başkurdistan şube müdürüdür.

TOBB 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 28 Nisan-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenmiş ve programa on altı ülkeden kırk yedi katılımcı iştirak etmiştir.