10. TKG programına Bulgaristan'dan katılan TİMUR HALİLOV (arkada, sağ başta) 3 Kasım 2010 tarihinde gerçekleşen rk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin TOBB ziyaretinin  başarılı geçmesi için özel çaba gösterdi.

Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ZEKİ BAYRAM (sağda), Genel Sekreteri Hasan Hasan, İcra Direktörü Timur Halilov ve Bulgaristan’ın önemli şirketlerinin yöneticilerinden oluşan bir heyet Türkiye’ye yaptıkları çalışma ziyareti kapsamında TOBB’u ziyaret etti.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi MUSTAFA YARDIMCI’nın (solda) karşıladığı konuk heyete, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çalışmalarına ilişkin bir sunum yapıldı.

TOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ ve Genel Sekreter Yardımcısı ALİ EMRE YURDAKUL'un da katılfığı toplantı sırasında işbirliği olanaklarının geliştirilmesi konusunda anlayış birliğine varıldı. Yönetim Kururlu Üyesi MUSTAFA YARDIMCI yaptığı konuşmada; Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası’nı çok önemsediklerini ve Oda’nın iki ülke ticaretinin geliştişmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.​

Bulgaristan’daki yatırım ortamını anlatmak ve Türk işadamlarını Bulgaristan’da yatırım yapmaya davet etmek amacıyla düzenlenen çalışma gezisi kapsamında konuk heyet, Ankara Sanayi Odası’nı da bir ziyaret gerçekleştirdi. Konuk heyet bu ziyaret kapsamında; TOBB-ETÜ -TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı - TEPAV ve Yunus Emre Vakfı yöneticileri ile de görüşerek, karşılıklı işbirliği olanaklarını değerlendirdi.
 
TOBB'un  web sayfasında  yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.
 
Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlene10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan temsilcisi olarak katılan TİMUR HALİLOV,  sahibi olduğu TES Consulting  Ltd. şirketi ile  Bulgaristan'da iş yapan şirketlerle çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. 
 
 
TOBB Başkanı M. RİFAT HİSRACIKLIOĞLU (soldan 3.) Balkan Odalar Birliği toplantısı nedeniyle başkent Sofya'da bulunduğu sırada, 24 Şubat 2011 tarihinde Türk-Bulgar TSO'nu ziyaret ederek, üyelere hitap etti.
 
Toplantıda Türk-Bulgar TSO’nun üyelerinin yarısını Bulgar şirketleri oluşturduğu, diğer taraftan 2000 yılından beri Bulgaristan’da 2000 tescilli Türk firması bulunduğu vurgulandı. Oda Başkanı ZEKİ BAYRAM (sağdan 3.) , Bulgar Odalar Birliği ile yakın işbirliği içinde olduklarını dile getirdi. Bayram ayrıca, Odanın tarım arazileri, oteller ve sanayi işletmeleri hakkında Bulgaristan’daki iş imkânlarını Türk yatırımcılara duyurmayı istediğini vurgulayarak, TOBB’un desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.
 
TOBB'un web sayfasında yayınlanan ziyaret haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğrafllara bu linkten ulaşılmaktadır.