6. TKG programına Afganistan temsilcisi olarak katılan MUHİBULLAH VAHAB (solda) işleri nedeniyle sık sık Özbekistan'ı ziyaret etmekte ve bu arada  dostları ile de görüşmektedir.

Özbek asıllı olan MUHİBULLAH VAHAB aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşıdır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. TKG Afganistan'ın başkenti Kabil'den katılan MUHİBULLAH VAHAB  Kefayat şirketler grubunun sahibidir. Enerji, inşaat, beyaz eşya, otelcilik ve taşımacılık işiyle uğraşıyor. sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Marketler zinciri sahibidir, ELF madeni  yağlarının Afganistan  genel bayisidir. Afganistan Türkiye  İş Konseyi üyesidir.

6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Özbekistan'dan katılan OYBEK KURBANOV (sağda) başkent Taşkent'te iş yapan Türk girişimcilerle ortak projeler geliştirmekte ve dostluk kurmaktadır.

Türkiye'den gelen konuklarını geleneksek Özbek Mutfağı  lezzetleri ile ağırlamayı tercih eden OYBEK KURBANOV bu kez başkentte açılan Türk lokantası Divan by Demir 'in sahibi AHMET DEMİR (solda) konuk oldu ve Türk Mutfağı'nın  çeşitli lezzetlerini tattı.   

6. TKG üyesi OYBEK KURBANOV  SAMITOL Grup şirketleri başkanıdır. İnşaat malzemesi, kuruyemiş, deri ve hediyelik eşya dış ticareti ve inşaat taahhüt işleri konusunda da faaliyet gösteriyor. Devlet tarafından ihale edilen başkent Taşkent ve diğer şehirlerde şehir içi aydınlatma projeleri ve yapımını üstlenmiştir. Şeker hastalığına iyi gelen doğal tabletlerin toptan satışını ve imalatını yapmaktadır. Ayrıca turizm şirketi sahibidir. Türkiye ile Özbekistan arasında turlar düzenlemektedir.