17. TKG programı heyet başkanı RECEP YILDIZ (sağdan 2.) "Kurtuluş Savaşı"nın İzinde" temalı geziye katılmaktan çok memnun oldu.

17. TKG programı üyesi RECEP YILDIZ, 2019 Nisan ayının ikinci yarısında  kırkaltı kişilik bir grup ile birlikte sekiz günlük bir gezi kapsamında Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı yerleri ziyaret etti. 

Tarihi milli değerlerini diri tutmak ve gelecek kuşaklara aktarmak isteyen gurbetçi bir grup Almanya’dan Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkını görmek için Polatlı’ya geldi. Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezinin kılavuzluğunda POTA Müzesi, Sakarya Zaferi Anıtı, Sakarya Şehitliği ve Duatepe’yi gezen 46 kişilik Almanya Kültür Gezi ekibi duygu dolu anlar yaşadı.

Almanya Frankfurt’ta "Ege Zafer Turu" düzenleyen grup 14 Nisan 2019  Pazar günü Anıtkabir’de başlattıkları Kurtuluş Savaşı Bölgesi gezisinin ikinci gününü Polatlı’ya ayırdı.

Almanya Hessen Eyaleti Giessen Şehrindi faaliyetlerini sürdüren TKMG- Giessen Türk Sanat Müziğini Yaşatma ve Kültür Cemiyeti Başkanı yaptığı konuşmada,‘’Türk Sanat Müziği ve Kültür Cemiyeti olarak Avrupa’da, Almanya’da özellikle gençlerimize, milli müziğimiz, yemeklerimiz başta olmak üzere kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Kurtuluş savaşının gerçekleştiği bu bölgelere kültürel geziler yapılmıyor; biz de Avrupa’da yaşayan insanlarımızın Kurtuluş Savaşı bölgesini gezip görmeleri için böyle bir program düzenledik. Bu ilk turumuz bundan sonra da yeni geziler düzenleyip Kurtuluş savaşının gerçekleştiği bu toprakları Avrupa’daki gençlerimize, insanlarımıza anlatmak istiyoruz.’ dedi.

RECEP YILDIZ ve arkadaşlarının gezisi Ankara’da Anıtkabir’de Büyük Atatürk’ün manevi huzurunda başladı ve Polatlı, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak illerinin ardından düşmanın denize döküldüğü İzmir’de son buldu.

Alman gurbetçilerin ANITKABİR ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Almanya’da büyük firmalara katma değeri yüksek ürün tedarik eden firma sahibi Diyarbakırlı RECEP YILDIZ yaptığı konuşmada; "Türkiye’nin vatanı olduğunu, Kurtuluş savaşı bölgesinde duygusal anlar yaşadığını ve ülkesine hizmet etmekte büyük onur duyacağını ifade etti. Yıldız, ‘’rehberlerimizin anlattıklarında çok etkilendik. Atalarımız burada çok büyük bedel verdiler. Burada dedemin 2 kardeşi şehit oldu. Biz bu vatanı çok seviyoruz. 44 yıldır Almanya’dayım. Orada fabrikamız var ama Türkiye’yi unutmadık. Türkiye’yi çok seviyoruz. Bu ülke için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.’’ diye konuştu.

Duatepe Zafer Gazetesinde yayınlanan  fotoğraflı ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Yeni Haber Gazetesinde yayınlanan Almanya grubunun ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Talas Exspress Haber gazetesinde yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Gazete Ayrıntı'da yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  heyet başkanı RECEP YILDIZ Almanya'daki fabrikasında  katmadeğeri yüksek sanayi ürünleri üretmektedir. Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi, Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz, MR Cihazı, Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçaları talaşlı imalat ile üretilmektedir.

17. TKG programına Tacikistan'dan katılan HOKIMDJON JABOROV ( sağda) eşi, ve arkadaşları ile birlikte 2019 yılı Şubat ayında İstanbul'u ziyaret ederek başta Beyoğlu, Sultanahmet Meydanı gibi şehrin popüler ve tarihi mekanları gezdi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. TKG programına katılan HOKIMDJON JABOROV (solda) PVC ve  alüminyum  kapı pencere üretimi yapan, inşaat mobilyası, korkulu ve merdiven imalatları alanında faaliyet göstere şirket sahibidir. Tacikistan İşadamları Derneği (ASOT) üyesidir. 

17. TKG programı üyesi HOKIMDJON JABOROV'un İstanbul tatili izlenimlerine arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.