13. TKG programına Almanya'dan katılan OSMAN SİRKECİ (soldan 4.) "Sokak Ekonomisi" konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürdüğü çalışma ve araştırmaları bir ileri seviyeye taşıdı. Cumhuriyet Halk Partisi ile işbirliği yaparak Ankara'da 15 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen "Sokak Ekonomisi  Çalıştayı'na  destek verdi.

13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı OSMAN SİRKECİ'nin (sağda) Sokak Ekonomisi Çalıştayı'na ait farklı fotoğrafllarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Emek Büroları tarafından düzenlenen “Sokak Ekonomisi Paneli ve Güvencesizler Çalıştayı"nda konuştu.

CHP web sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve "Çalıştay Sonuç Bildirgesi"e ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Anadolu Ajansı sitesinde yayınlanan çalıştay haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

13. TKG programı üyesi OSMAN SİRKECİ (sağdan 5.) Malta-Gozo Devlet Bakanı Dr. Justyne Caruana’nın onursal başkanlığında1-2 Ekim 2018 tarihlerinde Malta’da toplanan "Sokakta Demokrasi ve Küresel Barış Sempozyumu"nun gerçekleşmesi için uzun soluklu çalışmalar yürütmüştü. 

Malta Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Toros Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen sempozyumda çeşitli ülkelerin temsilcileri ve ILO yönetim kurulu üyelerinin de katılımlarıyla Global Sokak Çalışanları Birliği (Self Workers Global) kurulmasına karar verilmişti.

OSMAN SİRKECİ tarafından yürütülen  "Mikro Ekonomi-Sokak Ekonomisi" çalışmaları hakkında TKG web sayfasında yayınlanmış olan özel haberimize bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. TKG programı katılımcısı OSMAN SİRKECİ, programdan sonra doktora çalışmasını tamamlayınca Türkiye'deki üniversitelerde öğretim elemenı olarak  görev almıştır. Hakkari, Trabzon  ve Giresun'daki üniversitelerde çalışırken özellikle girişimciik  ve yenilikçilik konularına odaklanmıştır. Ayrıca  konuk öğretim üyesi olarak 2017 yılında görev yaptığı Malta Üniversitesi ile Giresun Üniveristesi arasında kurulan  işbirliği kapsamında "Sokak Satıcıları "(Mikron Girişimcilik) konusunda  geliştirilen projede sorumluluk üstlenerek, "Sokak Ekonomisi Konferansı'nı hazırlamıştır.