16. TKG programına Bulgaristan'dan katılan MYUMYUN SALİ MYUMYUN İstanbul'da TÜYAP Fuar merkezinde düzenlenen 42. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 'a katılarak, firmalarla görüştü ve yeni bağlantılar yaptı.

18-22 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı  sektörü buluşturan en önemli platformlardan biridir. 1978'den bu yana düzenlenen Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünün bütün bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli "Yapı Fuarı" olma özelliğini sürdürmektedir. Düzenlendiği ilk yıldan günümüze kadar geçen sürede sektör profesyonellerinin verdikleri destek ve katkıyla her yıl büyüyerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırmayı başarmıştır.

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, Yeni Salonlar ve Açık Alan ile toplamda 100.000 m2, ürün gruplarına göre ayrılmış salonlarındaki 1.000'in üzerinde katılımcı ile, 'Balkanlar, Rusya ve BDT Ülkeleri ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgedeki en büyük fuar olma özelliği taşımaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan MYUMYUN SALİ MYUMYUN spor giyim kıyafetleri üretimi, ithalat ve ihracat, özel mağazalar zinciri, kumaş ticareti, spor tesisleri ve restoranlar işleten şirket sahibidir. Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

16. TKG üyesi GÜLER SARIHASAN (solda) 15 Haziran 2019 Cumartesi günü  Rodos Açık Deniz Yelken Kulübü'nün, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği "14. Channel Regatta 2019 Uluslararası Yelken Yarışları" açılış törenine katıldı.

14. Uluslaraarsı Yat Yarışları açılış törenine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

16. TKG programına Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan katılan GÜLER SARIHASAN (GKIOULER SARRICHASAN) unlu mamuller ve pasta üretimi yapan aile şirketinde üst düzey yöneticidir.  Rodos Adasında yedi adet, Simi Adasında ise bir  adet pastane işletmekte olan GÜLER SARIHASAN Rodos Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği üyesidir. Yelken sporu ile aktif olarak ilgilenmektedir.  

16. TKG programı üyesi MAHMUD MAKİ VUKOVİC Hindistan'daki Turizm Fuarı'na giderken, 13 Ocak 2019 Pazar günü İstanbul'da aktarma yaptığı sırada Sultanahmet Meydanı'nı gezdi ve tarihi yapıları yakından gördü.

MAHMUD VUKOVİC'in İstanbul ziyaretine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkiinden ulaşılmaktadır.

TKG web sayfamızda yayınlanmakta olan Hindistan Turizm Fuarı ziyareti haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

16. TKG programına Karadağ'dan kataılan MAHMUD MAKİ VUKOVİC, zeytin ve mandalina üreticiliği alanında faaliyet gösteren, zeytinyağı üretimi yapan,  turizmle ilgilenen aile şirketinde yönetici olaralk görev yapıyordu. Bir süre önce Karadağ pazarında faaliyet gösteren bir Azerbaycan turizm firmasında yerel uzman olarak çalışmaya başlamıştır. 

16. TKG üyesi BERKANT CURİ (sağda) yeni projeler v eiiş takipleri  nedeniyle sık sık İstanbul'u ziyaret etmektedir. 2019 yılı Nisan ayının son günlerinde  arkadaşları ile Anadolu yakasında buluşan BERKANT CURİ Moda Parkı'nda ilkbaharı selamladı. 

16. TKG programına Kosova temsilcisi olarak katılan  BERKANT CURİ  organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirkette  yönetici ve yapımcı olarak çalışmaktadır.

16. TKG programına Kırgızistan'dan katılan MİRBEK OKENOV (soldan 3.), Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Genel Koordinatörü olarak görev yaparken sık sık yabancı heyetleri karşılamakta, işbirliği projeleri geliştirmekte ve uluslararası fonlardan kaynak temin edebilmek için  projeler hazırlamaktadır. 

MİRBEK OKENOV,  Ankara'da bulunan  Ortadoğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesinden mezundur.