Özbekistan'dan 10. TKG üyesi ALİSHER KASIMOV Rusya Federasyonu'nun ev sahipliğinde 14 Haziran-15 Temmuz 2018 tarihlerinde Rusya'nın farklı şehirlerinde oynanan 2018 FIFA Dünya Kupası maçlarını izlemek için St. Petersburg'da bulunduğu sırada tarihi kenti gezdi.

St. Petersburg ziyareti sırasında, Kuzey'in "Beyaz Geceleri"ne tanık olan ALiSHER KASIMOV ülkesine renkli izlenimlerle döndü.

TOBB  tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi ALISHER KASIMOV, yatırım ve teknloji konularında danışmanlık ve dış ticaret alanlarında hizmet veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticisidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. TKG programı katılımcısı MANSOOR RAHİMOV Rusya Federasyonu'nu başkenti Moskova'da 05-08 Haziran 2018 tarihlerinde Rusya International Exhibition Center Crocus Expo'da düzenlenen CTT Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı (Bauma Ctt Russia 2018) kapsamında yararlı görüşmeler yaptı.

Uluslararası İnşaat Teknolojisi ve Ekipmanları Fuarı kapsamında İnşaat Ekipmanları, İnşaat Makineleri, İnşaat Malzemeleri, İnşaat Parçaları, İnşaat Sistemleri, İnşaat Teknolojisi, İnşaat Malzemeleri İçin Makineler, Tünel İnşaatı teknolojilerindeki son geelişmeler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MANSOOR RAHİMOV (solda) ve 17. TKG üyesi ULUGBEK HOLMATOV (ortada) Bauma CTT 2018 Fuarı'na katılan çok sayıda iş makinesi üreticisi ile tanıştı ve tarım makineleri başta olmak üzere, iş makinelerini yakından inceledi ve yeni bağlantılar kurdu.

18. TKG programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Bir süre  Türk ortakları ile birlikte  başlattığı başta ceviz olmak üzere, meyve fidanı yetiştiricliği işini Mevalı Plants markası ile başarıyla sürdürmektedir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

TOBB  tarafından 1-13 Mart 2014 tarihlerinde Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na başkent Taşkent'ten katılan ULUGBEK HOLMATOV Uluslararası İş ve Teknoloji Birliği  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AMCHAM (Amerikan Chamber), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.