TKG  programlarına Kosova'dan katılan 19. TKG üyesi FURKAN ERGÜLER (sol başta), 2. TKG programı üyesi DAVER KAZAZ (arkada ortada), 18. TKG programı katılımcısı NADİR SHANTİR (sağdan 3.), eski dönem başkanı EDİZ CABRATİ (sağ başta)  Prizren Esnaf Derneği'nin 25. yılını birlikte kutladılar ve 24 Nisan 2019 Çarşamba akşamı düzenlenen kutlama kokteylinde  konuklarla yakından ilgilendiler.

Derneğin kurucu başkanı CEMİL LUMA 25. yıl kutlama töreninde bir konuşma yaparak,değerlendirmelerini paylaştı. 

Kosova savaşından sonra Türkiye’nin desteği ile mesleki eğitim, sağlık ve üretim alanında büyük atılımların gerçekleştiğine işaret eden CEMİL LUMA“Esnaf Derneği sivil toplum örgütlerimiz arasında en güçlü derneklerden biridir. Toplumumuzun da atardamarını teşkil etmektedir. Esnaf Derneği 25 yıl Kosova-Türkiye ilişkilerine öncüllük yaptı.” dedi.

Esnaf Derneği’ne iki dönem başkanlık yapan CEMİL LUMA, nice badirelerden geçen derneğin 25.yılını bu şekilde kutlamanın gururunu yaşadığını ifade etti. Esnaf Derneği’nin üyelerinin haklarını korumaktan başka toplumsal rolünü de en iyi şekilde gerçekleştiğini belirtti. 

Esnaf PRİZREN İşadamları ve Esnaflar Derneği 24 Nisan 2019 tarihinde kuruluşunun 25. yılını geniş katılımlı bir kokteylle kutladı. 

Esnaf Derneği’nin 25.Yıl Kokteyline Kosova Meclisi Başkanı Kadri Veseli, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Kosova İktisadi Odası Başkanı Berat Rukiqi, Prizren Eğitim ve İnovasyon Parkı Müdürü Wolfgang Leidig, milletvekilleri, belediye müdürleri, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri, Esnaf Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Esnaf İşadamları ve Esnaflar Derneği üyeleri vefat eden başkanları Bürhan Cibo ve kurucu üyeleri 7. TKG üyemiz ERGİN ZURNACI'yı  anarak vefa borçlarını ifade ettiler.

Kosova Haber gazetesinde yayınlanan fotoğraflı 25.kuruluş yıldönümü haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Prizren Esnaf Derneği'nin facebook sayfasında yayınlanan 25. kuruluş yıldönümü kutlamasına ait farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olcaktır.

Esnaf Derneği'nin web sayfasında yayınlanan 25. yıl  kutlama törenine ait habere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.