19. TKG programına Afganistan'dan katılan NECİBULLAH ATAI (sağda) ünlü Türkmen şair  MAHDUM KULU FARAĞİ'nin 296. doğumgünü onuruna 6 Nisan 2019 Cumartesi düzenlenen anma töreni ve konferansa katıldı.

Mahdum Kulu, duygularını, düşüncelerini ve yaşam deneyimini Türkmen edebiyatına yansıtan ve yaşatan önde gelen bir Türkmen Şairi ve edebiyatçısıdır. Mahdum Kulu, İran’ın Türkmen Sahra bölgesinde 1733 yılında “Hacı Kavuşan” köyünde doğup büyümüştür.

TOBB tarafındna düzenlenen 19. Türkçe konuşan Girişimciler Programı'na katılan NECİBULLAH ATAI (sağdan 3.) Şibirgan/Cevizcan'da yaşamaktadır.  Halı ve deri ticareti yapan,  tarımsal faaliyetleri olan, inşaat ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketin hukuk danışmanı ve temsilcisidir. Afganistan Ticaret Odası üyesidir.

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA (soldan 2.) 10 Haziran 2019 Pazartesi günü ticari işlemlerde taraflar arasında yetkili arabuluculuk hizmeti verebilmek için çeşitli seviyelerde eğitim alarak uzman olduktan sonra, deneyimlerini  yeni katılımcılarla paylaşmaya başladı.

ELVİRA BOROMBAEVA'nın uzun süredir  kurulması için özel çaba gösterdiği  CAADR-Central Asia Dispute Resolution Center Orta Asya Alternatif Cozum Merkezi'nin resmi açılışı 2 Temmuz 2019 Salı günü başkent Bişkek'te törenle yapılacak.

19. TKG programı üyesi ELVİRA BOROMBAEVA (sağdan 6.)  Arabuluculuk Temel Eğitimlerini ve Arabuluculuk İleri Seviye Eğitimlerini aşama aşama tamamlayarak uzmanlık sertifikasını aldı.

Değerli arkadaşımızı ticareti kolaylaştırmayı hedefleyen bu yeni ve önemli konudaki çabaları nedeniyle kutluyor ve başarılar diliyoruz.

TOBB tarafından düzenlenen  19. TKG programı katılımcısı ELVİRA BOROMBAEVA enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır.

Bulgaristan'dan 19. TKG programı heyet başkanı ŞENER SABRİ (sağdan 3.) ev tekstili üreticileri ile görüşmek üzere 13 Mayıs 2019 Pazartesi akşamı, Bursa'da bulunduğu sırada dostlarının iftar davetine katıldı.

ŞENER SABRİ'nin Bursa'daki iftar davetine ait farklı fotoğraflarına ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinin tıklanması yeterli olacaktır.

19.TKG programı heyet başkanı ŞENER SABRİ (sağ başta) 19 Ocak 2019 tarihinde İstanbul'da Beyoğlu bölgesindeki İstanbul boğazı Marmara denizi, tarihi yarımada ve haliç’in birleştiği noktayı en iyi açıdan gören Litera Restoran'da, eşi ile birlikte arkadaşlarını ağırladı.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.