21. TKG  programına Moldova'nın Gagauzya Özek Bölgesi'ni temsilen katılan TATİANA ÇELEBİ (arka sırada, ortada) başkent Komrat'ta Atatürk Kütüphanesi'nde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasına katılarak destek verdi.

Komrat'taki Artatürk Kütüphanesi TİKA (Türk İşbirlliği ve Kooordinasyon Ajansı) tarafından yaptıılarak 1998 yılında hizmete açılmıştır. Atatürk Kütüphanesi'nde Türkçe Eğiitm Kurasları da düzenlenmektedir.

21. TKG üyesi TATİANA ÇELEBİ'nin 19 Mayıs Bayramı kutlama törenine aiit farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linklinden ulaşmak mümkündür. 

21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan TATİANA ÇELEBİ TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kurslarına katılarak, İstanbul Türkçesi öğrenmiştir. Yunus Emre Emstitüsü’den dil sertifikası almıştır. 2015’de Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen  8. Türkçe Konuşan Bürokratlar ve Akademisyenler Programı'na katılmıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 21. TKG programınakatılan TATİANA ÇELEBİ  Gagavuzya Dış İlişkiler Bakanlığı Türkiye ve AB Çalışmaları Dairesi Direktörü olarak görev yapmaktadır. Gagavuzya İcra Komitesi üyesidir.