21. TKG programına Kazakistan'dan katılan dönem arkadaşları ALIBEK CHURIN (solda), ZHOMART SHIRIMBAYEV (ortada) ve YERZAT OSPANOV (sağda) ülkelerine döndükten sonra, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü  Almaty'de iftar sofrasında buluştu.

Programdan sonra bir araya gelerek, iletişimlerini güçlendiren TKG üyelerimizi kutluyor ve  teşekkür ediyoruz.

ALIBEK CHURIN Kazak Türk lisesi, Uludağ Üniversitesi Mühendislik faküültesi mezunudur. İstanbul Üniversitesinde Yönetim Yüksek Lisansı yapmıştır. Otomotiv yedek parça ithalatı, dağıtım ve toptan satışı yapan ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren  şirkette üst düzey yöneticidir.

ZHOMART SHIRIMBAYEV  Elektronik mühendisidir. İnşaat malzemeleri (beton, bordür, beton kanalizasyon halkaları üreten şirket sahibidir. Şirketin çimento depolama siloları vardır.

YERZAT OSPANOV Ankara’da TÖMER  eğiitmini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yükssek Okulu Dış Ticatret  ve Avrupa Birliği bölümünden mezun oldu. Kuru yemiş ve kuru meyve sektöründe toptan ticaret yapan şirket sahibidir. ATAMEKKEN Ticaret Odası üyesidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 28 Nisan-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na 16 ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 47 katılımcı iştirak etmiştir.